Ми у Facebook
14.05.2020, 09:20

Чи може коронавірус передаватись через їжу

Для закладів громадського харчування, які продовжують працювати в режимі доставлення, дуже важливо зменшеншити ризик зараження поверхонь та пакувальних матеріалів.
Засоби індивідуального захисту (ЗІЗ), зокрема маски та рукавички, можуть бути ефективними для зменшення поширення вірусів, але лише за умови їх правильного використання.

У харчовій галузі також необхідно запровадити режим фізичного дистанціювання та суворі гігієнічні й санітарні заходи, а також забезпечити миття та знезараження рук на кожному етапі приготування, пакування та збуту продуктів харчування.

COVID-19 є респіраторним захворюванням, яке передається через контакт людини із людиною і через прямий контакт, коли інфікована людина кашляє або чхає.

Поки не існує жодних доказів того, що віруси, які спричиняють респіраторні захворювання, передаються через їжу.

Оскільки дихальні краплі занадто важкі, щоб циркулювати в повітрі, вони приземляються на предмети та поверхні, які оточують заражену людину.

Людина може заразитися, торкнувшись забрудненої поверхні, предмета чи руки інфікованої людини, а потім доторкнувшись власного рота, носа чи очей. Це може статися, наприклад, при дотиках до ручок дверей або потиску рук, а потім дотику до обличчя після цього.

COVID-19 може зберігати життєздатність до 72 годин на пластиці та нержавіючій сталі, до чотирьох годин на міді та до 24 годин на картоні. Дослідження проводилися в лабораторних умовах (контрольована відносна вологість і температура) і їх слід обережно трактувати в реальному середовищі.





На правах реклами