Ми у Facebook
16.05.2020, 10:00

На Рівненщині оголошується фотополювання на борщівник Сосновського – 2020

Давайте спільно допоможемо боротися із небезпечною рослиною!
Минулоріч, завдяки активності й небайдужності читачів ОГО – мешканців Рівненщини, вдалося сформувати унікальну карту проростання борщівника Сосновсього у місті Рівному та області. І хоча ця мапа минулорічна, але вона може і далі бути корисною для комунальних служб, адже в тих місцях міг насіятися новий борщівник.

Оскільки ця проблема дуже актуальна, пропонує вам, шановні читачі, продовжити наше своєрідне фотополювання на борщівник Сосновського.

Де на Рівненщині росте борщівник Сосновського? (+УНІКАЛЬНА МАПА)

Якщо ви знаєте, що десь поруч з вами росте борщівник Сосновського і хочете про це повідомити, то вам потрібно:

1. Зробити фото.
2. Написати електронний лист на адресу info@ogo.ua
3. В темі листа потрібно зазначити Борщівник Сосновсього.
4. В тексті листа напишіть, де саме ви помітили борщівник Сосновського, вкажіть точно вулицю та місто.
5. Якщо ви хочете, аби авторство фото було зазначене, окремо вкажіть про це у тексті листа: Автор фото і ім’я та прізвище. В іншому разі, якщо ім’я та прізвище не будуть зазначені, авторство фото не буде підписуватися.
6. Слід пам’ятати, що борщівник Соснвоського – рослина небезпечна, тож просимо Вас не підходити близько до рослини, не торкатися її голими руками або оголеними ділянками шкіри. Просимо дотримуватися правил безпеки і дбати про своє здоров’я.

Також на період карантину не забувайте про карантинні вимоги.


Гонорари за фото не виплачуються.

На основі Ваших фотографій буде сформована карта поширення борщівника Сосновського 2020 на Рівненщині.

Дякуємо за Вашу небайдужість.

Нагадаємо, у Україні боротьба із борщівником ведеться на державному рівні. Згідно із статтею 33 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Земельного Кодексу України знищення борщівника Сосновського є компетенцією міських, селищних, сільських голів. Вони повинні домогтися від власників земельних ділянок, на яких розповсюджується шкідлива рослина, її знищення. Землевласники і землекористувачі, які не вживають заходів боротьби з бур’янами, у т. ч. з борщівником, несуть адміністративну відповідальність за статтею 52 Кодексу України про адміністративні правопорушення.





На правах реклами