Ми у Facebook
31.05.2020, 08:00

Пом’якшення карантину: що дозволять у червні?

1 червня в Україні починається черговий, третій етап пом’якшення карантинних заборон. Через зростання заражень коронавірусом карантин в Україні поки що продовжений і триватиме до 22 червня.
“Якщо буде досягнуто певних індикаторів епідемічної ситуації, визначених урядом, планується відкриття басейнів, спортзалів, відвідування освітніх занять у групах до 10 осіб (це, зокрема, автошколи)”, – повідомив на брифінгу заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко, інформує МОЗ.

За його словами, 26 травня були отримані нові дані щодо поширення збудника коронавірусної хвороби у воді, яка підлягає постійній дезінфекції, і вони дозволяють відкривати басейни. Також можуть дозволити працювати спортзалам, фітнес-клубам та автошколам, проводити заняття для груп не більше 10 чоловік.

Із 1 червня у ряді напрямків відновлює рух залізничний транспорт та міжобласні автоперевезення. 27 травня відкрились каси Укрзалізниці та почався продаж квитків.

Станом на 28 травня є рішення обласних комісій щодо відновлення сполучення у Харківській, Донецькій, Луганській, Одеській, Полтавській та Черкаській областях. Обласні комісії Чернівецької та Закарпатської областей не дозволили відновлення руху. Обласні комісії Тернопільської і Хмельницької областей дозволили запустити тільки приміське сполучення. У Рівненській області потяги зупинятимуться поки що тільки для висадки пасажирів.

За планом поступового виходу України з карантину, у червні мають запрацювати не лише відкриті майданчики ресторанів і кафе, а й криті приміщення. Ресторани й кафе можуть дозволити відкрити не раніше 10 червня, заявив на брифінгу очільник МОЗ Максим Степанов.

Чи може коронавірус передаватись через їжу

Натомість літнім дитячим таборам дозволять запрацювати лише на останньому етапі виходу з карантину – не раніше липня-серпня.

Коли закінчиться карантин та які заборони залишаться (ІНФОГРАФІКА)

Нагадаємо, послаблення карантинних обмежень можливе за таких умов:

- загальна кількість нових випадків COVID-19 за останні сім днів є меншою, ніж 12 на 100 тисяч осіб;
- завантаженість ліжок у лікарнях, що визначені опорними у боротьбі з коронавірусом, – менше 50%;
- середня кількість проведених ПЛР-тестів – не менше 12 на 100 тисяч осіб.

А це залежатиме лише від нас. Адже не всі області поки що готові до послаблення карантину. В тому числі й Рівненщина, де кількість нових хворих на COVID-19 залишається високою. Область лідирує в щоденних антирейтингах за першим показником - кількістю виявлених заражень коронавірусом.

У МОЗ розповіли, коли чекають нульову статистику щодо коронавірусу

Спалах коронавірусу в Здолбунівському інтернаті: результати службового розслідування

Хворих на коронавірус виявили у кожному районі Рівненщини





На правах реклами