Ми у Facebook
29.05.2020, 16:40

Останній дзвоник в онлайн форматі: на Рівненщині прощались зі школою дистанційно

Свято останнього дзвоника 2020 вперше в історії проводять без урочистостей з нагоди вручення документів про середню загальну освіту. Через карантинні обмеження директори шкіл, класні керівники, вітають випускників та їхніх батьків дистанційно - через соцмережі та месенджери.
В області 587 закладів загальної середньої освіти, а востаннє зі школами віддалено прощаються 8 тисяч 488 одинадцятикласників, – повідомили в пресслужбі Рівненської ОДА.

Останній навчальний день цього року - 29 травня. Документи про повну загальну середню освіту випускники зможуть отримати безпосередньо у закладі на початку серпня після складання ЗНО.

Ні випускного вечора, ні свята останнього дзвоника: як завершиться навчальний рік

"Вступна кампанія стартуватиме з 1 серпня, – розповів в.о. начальника облуправління освіти Олександр Набочук. - Окрім того, 16 851 учнів 4-го класу та 13 294 дев’ятикласників звільнені від проходження Державної підсумкової атестації. Оформлення документів про початкову та базову середню освіту, табелів має бути завершено до 15 червня, – зазначив Олександр Набочук.

"Документи для випускників 9-х класів будуть видаватися за шкільними графіками з урахуванням особливостей карантину. Документи тих учнів, які не планують навчатися в іншому закладі освіти, варто надіслати електронним зв’язком, а вже у вересні видати паперовий варіант", – зазначили в ОДА, інформує Суспільне.

У Рівному про завершення навчального року креативно сповістили директори шкіл - вони задзвонили у шкільні дзвоники.




Останній дзвоник у ЗОШ №13 м.3 Рівне:



Останній дзвінок у ЗОШ №28. Прощавай, 28-ма!




У Бабинській громаді теж підготували відеоролик, участь у якому взяли директорка, вчителі та випускники.

Схоже свято відбулося і у віддаленій Локницькій громаді.

Вітання школярам передали й у Дядьковицькій ОТГ.

В.о. начальника облуправління освіти Олександр Набочук додав, що оформлення документів про початкову та базову середню освіту, табелів має бути завершено до 15 червня. Про це повідомляє Офіс Реформ Проєкту ПУЛЬС USAID Рівненського РВ АМУ.






На правах реклами