Ми у Facebook
31.05.2020, 08:40

Спробуй Рівненщину на смак: як в регіоні розвиватимуть гастротуризм

Дегустація місцевої кухні значно посилює враження від туристичної поїздки та збагачує знаннями про культуру міст та регіонів, які ми відвідуємо.
Громадська організація Агенція сталого розвитку міста, у партнерстві з Управління з питань стратегічного розвитку та інвестицій та Урядом Miasto Lublin, отримали грант від Європейського Союзу на збереження та популяризацію кулінарної спадщини Рівненщини та Любельщини, у межах Програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2014-2020» CBC Programme Poland-Belarus-Ukraine, та розпочинають реалізацію проєкту транскордонної співпраці «Кулінарна спадщина кухні – просування кулінарних традицій через професіоналізацію гастрономічної пропозиції Любліна та Рівного», повідомляє туристичний портал "Рівненщина туристична".

У межах проєкту планують активізувати розвиток гастротуризму Рівненщини, розповісти більше про унікальну автентичну кухню регіону, а зокрема «мацик» - традиційний м'ясний делікатес. Віднайти та створити каталог рецептів традиційних страв Рівненщини, адаптувати смаколики для дегустації у місцевих ресторанах, а на завершення провести фестиваль дегустації автентичних страв «Мацик».

Проєкт створено та підтримано за фінансової підтримки Європейського Союзу. За зміст несе відповідальність лише ГО «Агенція сталого розвитку міста», і він не відображає позиції Європейського Союзу.





На правах реклами