Ми у Facebook
05.06.2020, 14:40

Заради пенсії засолила тіло померлої матері

60-річна жителька Одещини майже п'ять місяців жила з тілом покійної в хаті, регулярно посипаючи його сіллю. Про смерть тещі не здогадувались навіть найближчі родичі. Жінка встигла отримати шість тисяч гривень материної пенсії.
На Одещині поліцейські викрили жінку в шахрайстві з виплатами від держави та в скоєнні наруги над тілом померлої матері. Про це повідомила пресслужба Національної поліції в Одеській області.

“Тіло 82-річної бабусі в будинку матері виявила онука, про що одразу сповістила до поліції. З’ясувалося, що небіжчиця, яка багато років хворіла й була прикута до ліжка, померла чотири місяці тому. Впродовж усього цього часу її 60-річна донька вдавала, що нічого не сталося, заради пенсії, яку отримувала замість померлої. Сума, яку жінка отримала від Пенсійного фонду, склала трохи більше шести тисяч гривень", - йдеться в повідомленні поліції.

Журналісти ТСН побували в селі Малаївці, де все це сталося.



Про те, що в сусідній кімнаті нежива теща, не знав навіть чоловік пенсіонерки, бо прикутий до ліжка. Одного разу жінка запросила священника освятити будинок, але до кімнати з мертвою матір'ю його не пустила. Сама ж пенсіонерка небагатослівна й говорить майже без емоцій. Байдужа до можливого ув'язнення й, здається, до всього на світі. Свого імені просить не розкривати, однак, на розмову погоджується, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.





"Хай садять, раз нема кого, хай садять мене. Посадять мене, буду я сидіти, лишу цього інваліда. Я інвалід, но я не на групі, нічого", - каже пенсіонерка.

В селі зникнення її мами теж ніхто не помітив. 82-річна жінка після перелому шийки стегна давно не вставала й не виходила з дому.

"По-перше, ту бабу ніхто не бачив, ту, шо вона засолила. Обговорювали - шок в людей був, а на тому і закінчили", - ділиться мешканець села Малаївці Сергій Квасницький.

"Дії жінки були кваліфіковані за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України як шахрайство. У ході досудового розслідування поліцейські з’ясували, що правопорушниця не просто переховувала тіло матері, а здійснювала наругу над ним, періодично посипаючи сіллю, аби не розкладалося. Відтак була порушена ще одна справа за ч. 3 ст. 297 ККУ. На сьогоднішній день кримінальне провадження за фактом шахрайства поліцейські вже направили до суду. Слідство за фактом наруги над тілом померлої триває. Максимальне покарання, яке загрожує правопорушниці, - до семи років позбавлення волі – повідомляє Окнянське відділення поліції в Одеській області.

До речі, рік тому стався подібний випадок і на Буковині. Газета "ОГО" писала про це у травні 2019-го. Донька разом зі співмешканцем тримала тіло пенсіонерки в підвалі, а сама впродовж п'яти місяців спокійнісінько ходила з довіреністю на пошту й отримувала пенсію померлої.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ