Ми у Facebook
13.06.2020, 11:12

Економічне диво в Україні: коли чекати покращення?

Напевно, з кожним роком дедалі менше українців вірять в економічне диво для нашої країни. Чому? На жаль, на території держави немає стабільної політики, яка була б побудована на основі глибоких економічних знань.
Як результат, спостерігається поглиблення економічної кризи, вибратися з якої стає дедалі тяжче. Приміром, на протязі найближчого часу Мінекономіки прогнозує спад ВВП на рівні 4,2%. У свою чергу, МВФ ставить прогноз на рівні 7,7%. Чи можливо найближчим часом очікувати на різке поліпшення в галузі економіки? Навряд! Чому? Як показує сінгапурське диво, реформування сталої системи правління потребує кардинальних змін, впровадження яких може тривати роками.

Про які зміни йде мова?


У випадку з Сінгапуром, Лі Куан Ю, який правив на протязі 31 року, домігся приголомшливого результату, поступово реформуючи кожну окрему галузь. Мова йшла про придушення свободи слова в країні на користь держави, репресії політичних опонентів, введення смертної кари, формування зарплат з урахуванням ринкового рівня, перевиховання громадян, і не тільки. Чи можливе впровадження подібних заходів в нашій країні? Навряд, адже ми живемо в новому суспільстві, де придушення прав громадян викликає різке обурення. Однак, навіть в умовах кризи можна поступово піднімати економіку, використовуючи власні ресурси. Які саме? Експерти вважають, що Україна повинна йти шляхом запровадження політики економічного протекціонізму. Мається на увазі заміщення закордонних дефіцитних товарів українськими, покращення зовнішнього торговельного бізнесу та підтримку українського експорту.

Які ще заходи допоможуть «розрухати» українську економіку?


• Впровадження нестереотипних, унікальних моделей економічного зростання.
• Прийняття політичних рішень на основі тверджень наукового середовища.
• Залучення іноземного капіталу до розвитку вітчизняних виробництв.
• Створення оптимальних умов для розвитку бізнесу.
• Підвищення конкурентоспроможності національної економіки.

Яка роль кожного з нас у цих змінах?


Зміни, які відбуваються в державі, повинні націлюватися на покращення життя її громадян. У свою чергу, громадяни зобов’язані своєю поведінкою сприяти цьому. Для початку достатньо надавати перевагу українському виробнику, розвивати власні бренди, вдосконалювати свої знання в галузі маркетингу, підвищувати загальну економічну культуру. А всі інші підтягнуться!





На правах реклами