Ми у Facebook
16.06.2020, 15:18

Залишаться вдома на канікули: дитячі оздоровчі табори ще будуть закриті

Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на своєму позачерговому засіданні, що відбулося сьогодні, 16 червня, ухвалила рішення щодо недоцільності відкриття дитячих оздоровчих таборів.
Дитячі табори можливо відкриють не раніше 1 липня цього року.

Доповідаючи про стан ситуації з дитячими оздоровчими таборами, Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов зазначив, що попри необхідність оздоровити цього літа більше 1,2 млн дітей, більшість з яких є представниками пільгових категорій населення, клінічна ситуація щодо COVID-19 залишається достатньо напруженою.

«В тому числі ми бачимо велику проблему з можливими спалахами в дитячих таборах інших інфекційних хвороб, в тому числі кишкових, так як це було в 2018-2019 роках. В таких випадках необхідно буде терміново доставляти дітей в інфекційні лікарні, левова частина яких зараз безпосередньо працюють з COVID-19», - зазначив Максим Степанов.

Про це повідомляє Урядовий портал.

Нагадаємо, перед цим повідомляли, що відкриття дитячих таборів можливе на останньому етапі виходу з карантину, щоб ризик коронавірусної інфекції був максимально низький. Карантин на Рівненщині продовжать.





На правах реклами