Експеримент вдався! 12 головних «Правил їжі»


Отже, що важливого Віра винесла зі спілкування з фахівцями з правильного харчування і впровадила в своє життя?
1. Правильно харчуватися - означає приймати їжу три-чотири рази на день. Пропускати - не можна. Голодувати - взагалі табу. Голод настає тоді, коли у нас порушений ритм прийому їжі. Відчувати його - ненормально.
2. Між прийомами їжі необхідно витримати три з половиною години, інакше організм не встигне «накопичити» необхідні для перетравлення їжі речовини. І з'їдене буде не тільки марним, а часто навіть шкідливим для вашого здоров'я.
3. Вранці, як тільки прокинулися, - випийте склянку води, і тільки через півгодини - сніданок. Вода «запустить» роботу шлунка.
4. Ідеальний сніданок - цільнозернова каша з фруктами і ягодами. Не хочеться солодкого - з'їжте яйця з овочами. Зациклюватися на одній каші, наприклад - модній вівсянці, не корисно. Виняток з цього правила - гречка, хоча і її бажано розбавляти іншими кашами.
5. Другий правильний сніданок в ідеалі повинен включати фрукти або кисломолочні продукти.
6. На обід - велика порція салату з сезонних овочів, іноді - м'ясо, обов'язково - борщ або суп.

7. На вечерю - запечена риба з овочами. Білі сорти риби, приготовані на парі, варені, запечені - легко засвоюються і віддають максимум корисних речовин. Після такої вечері прокидатися вранці легше і приємніше.

8. Чай варто пити тільки через 40 хвилин після їди. І зелений, і чорний напої містять в своєму складі таніни - дубильні речовини, які перешкоджають виділенню травних соків.
9. Кава, навпаки, стимулює виділення травних соків. Тому її пити до сніданку вкрай небажано, інакше не уникнути проблем зі шлунком.
10. По можливості максимально відмовтеся від цукру і магазинних солодощів. Якщо ви ласун - завжди виручить мед.
11. Міцний імунітет неможливий без належної кількості вітаміну D. Для того, щоб він краще засвоювався з продуктів, потрібен кальцій. Ось чому так важливо, щоб в ваш раціон входили риба, яйця, кунжут або інші насіння.
12. Раз на тиждень корисно влаштовувати розвантажувальний день - на монопродукті, наприклад, гречаній каші без солі, звареній на воді. У раціоні розвантажувального дня може бути несолодкий фрукт, але в першій половині дня, а потім - тільки вода.

«Повертатися до харчування, яке у мене було до експерименту, сподіваюся, я вже не буду, - каже Віра. - За цей час настільки звикла харчуватися правильно, що на щось шкідливе навіть не тягне. Мені цей експеримент дався на диво легко, і вам щиро бажаю спробувати. Наше здоров'я залежить від нас. Адже ми - те, що ми їмо».
Підсумковий випуск рубрики «Правила їжі»:
Текст і фото - пресслужба Інтер.

правильне харчування, експеримент, Правила їжі, Ранок з Інтером, споживач
Українці зможуть скаржитися на владу у застосунку "Дія"

Незабаром у мобільному застосунку "Дія" буде запущена нова функція, яка дозволить українцям залишати голосові та текстові скарги на роботу державних органів.
переглядів: 203
Лептоспіроз: як уберегтися від небезпечної хвороби влітку

Літо — це не тільки пора відпочинку біля водойм, а й час підвищеного ризику зараження лептоспірозом. Рівненська міська рада та Управління охорони здоров'я м. Рівне застерігають мешканців про небезпеку цієї інфекційної хвороби та надають рекомендації щодо профілактики.
переглядів: 225
Вступна кампанія 2025: рівненським абітурієнтам розповіли як подавати заяви на вступ та що таке пріоритетність?

Усі учасники основної сесії Національного мультипредметного тесту (НМТ), які проходили тестування з 17 травня по 20 червня, вже отримали свої результати. Як повідомив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін, бали за шкалою 100–200 доступні у персональних кабінетах абітурієнтів.
переглядів: 220
Вступна кампанія розпочалася: РТФК НУВГП запрошує школярів!

Вітаємо! Розпочалася вступна кампанія, і Рівненський технічний фаховий коледж НУВГП гостинно відкриває двері для майбутніх студентів.
переглядів: 242
Місячний посівний календар на липень 2025 року

Липень — не час зупинятися. Хоча пік посадкового сезону вже позаду, у другому літньому місяці ще є можливість встигнути з повторним висіванням деяких культур.
переглядів: 257