Ми у Facebook
01.07.2020, 15:20

Чи можуть рівняни заразитися коронавірусом через водопровідну воду

Директор “Рівнеоблводоканалу” Андрій КАРАУШ надав відповідь на це питання у прямому ефірі телеканалу НАШ.

Андрій Карауш впевнений, що розмови про те, що нібито коронавірус може передаватися через питну воду та довів, що вони не мають під собою жодних підстав.

– Я із впевненістю скажу, що через водопровідну воду заразитися COVID неможливо! Поясню чому: місто Рівне має всю чисту воду з артезіанських свердловин. З глибини 100-110 метрів. Це – закрита система. Контактів з людьми і довкіллям – мінімум, – розповів директор підприємстава.
– Крім того, вода, перед тим як потрапити у мережу, проходить очистку і знезараження. Відповідно до санітарних норм в нашій воді повинен бути залишок хлору, відповідної концентрації, щоб він не був шкідливий для здоров’я. Ми в Рівному знезаражуємо воду гіпохлоритом натрію марки “А”. І ще спочатку карантину, з березня місяця збільшили дозу гіпохлориту до 0,6 мг на літр, – наголосив він.

– Що стосується стану міст і сіл з поверхневим водопостачанням – природні водойми мають інсоляцію. Тобто вплив сонячної радіації унеможливлює розвиток вірусів. Загроза поверхневих вод може бути лише бактеріальною і вимагає відповідних заходів очистки води саме від бактеріального забруднення або паразитарного.

За словами директора, інформація стосовно небезпеки від води стосувалася Парижа. Але там є роздільна система питного водопостачання (на технічну і питну воду). Тому згадана інформація скоріш, була думкою, аніж правдою.





На правах реклами