Ми у Facebook
12.09.2020, 13:33

Президент заснував стипендії неолімпійським видам спорту

фото з president.gov.ua.

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, яким заснував 50 стипендій для видатних спортсменів України з неолімпійських видів спорту та їхніх тренерів.
Стипендії Глави держави призначаються з метою стимулювання успішних виступів на міжнародній спортивній арені, визнання вагомого внеску в розвиток спорту вищих досягнень. На здобуття відзнаки висуваються спортсмени зі складу національних збірних команд України з неолімпійських видів спорту, що входять до програм Всесвітніх ігор з неолімпійських видів спорту, Всесвітніх ігор з єдиноборств, Всесвітньої шахової олімпіади та Європейських ігор, які посіли в поточному році перше-третє місця на Всесвітніх іграх з неолімпійських видів спорту, чемпіонатах світу, перше місце на чемпіонатах Європи з неолімпійських видів спорту, а також їхні тренери.

Порядок проведення конкурсу на здобуття стипендій визначається Міністерством молоді та спорту України.

Встановили розміри стипендій спортсменам і тренерам за перше-третє місця на Всесвітніх іграх, чемпіонаті світу та за перше місце на чемпіонаті Європи – від трьох до 12 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Крім того, Глава держави підписав укази про призначення стипендій для дітей з інвалідністю, які мають високі досягнення у всеукраїнських спортивних змаганнях, та їхніх тренерів, для спортсменів та їхніх тренерів з олімпійських видів спорту, а також для спортсменів та їхніх тренерів з паралімпійських і дефлімпійських видів спорту.

За повідомленням з Офіційного інтернет-представництва Президента України.

Нагадаємо, кращі спортсмени та тренери Рівненщини отримали нагороди.





На правах реклами