Ми у Facebook
27.10.2020, 16:41

Українським батькам повернули "пакунок малюка"

Бейбі-бокси містять близько двох десятків товарів вартістю у 5 тисяч гривень
Верховна Рада повернула «пакунок малюка», який перестали видавати з першого вересня цього року. Відповідний законопроект №3006а у другому читанні підтримали 264 нардепи. Орієнтовна вартість такого пакету становить 5 тис грн. При народжуваності 350 тисяч немовлят вартість пакунків у бюджеті становитиме 1 млрд 750 млн грн на рік.

«Пакунок малюка» є одноразовою безповоротною адресною соціальною допомогою сім'ям, в яких народилася дитина, а у разі відсутності батьків – родичам, патронатним вихователям новонародженої дитини. Вона надається у термін, що не перевищує 30 календарних днів з дня народження дитини», – йдеться у законопроєкті.

Нагадаємо, що Антимонопольний комітет України у червні скасував процедуру закупівлі «пакунків малюка» для українських родин через скарги учасників закупівлі. Тоді Кабінет міністрів ухвалив постанову, згідно з якою замість «пакунку малюка» породіллям мали видавати соціальну банківську картку з 5 тисячами гривень на рахунку. Після цього Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) закликав уряд перезапустити пакунок малюка.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ