Ми у Facebook
21.11.2020, 16:00

Коли люди з коронавірусом найбільш заразні для оточення

Люди з COVID-19 найбільш заразні для оточення у перші п'ять днів
Люди, хворі на коронавірус, є найбільш заразними для оточення упродовж перших п’яти днів після появи симптомів захворювання. Як передає Укрінформ, про це повідомляє Euronews із посиланням на нове дослідження, опубліковане в четвер у медичному журналі The Lancet Microbe.

Автори цього досить ґрунтовного дослідження стверджують, що особливо важливими є вчасне й оперативне виявлення та ізоляція хворих на коронавірус на початкових етапах захворювання. Розуміння того, коли пацієнти є найбільш заразними, як наголошують науковці, наразі критично важливо для прийняття дієвих медичних і безпекових заходів з метою стримування пандемії COVID-19. Тим паче на тлі суттєвого погіршення епідеміологічної ситуації в багатьох країнах світу цієї осені.

"Це перший систематичний огляд та метааналіз, який всебічно перевірив та порівняв вірусне навантаження та поширення серед людей трьох видів коронавірусу. Дослідження дає чітке пояснення, чому SARS-CoV-2 (тобто COVID-19) поширюється ефективніше, ніж SARS-CoV та MERS-CoV, і чому його набагато складніше стримувати", - підкреслив провідний автор, доктор Муге Чевік з Університету Сент-Ендрюса в Шотландії.





На правах реклами