Ми у Facebook
28.01.2023, 10:55

Рівнян попереджають про румунське печиво з речовиною, що викликає параліч

Високий вміст хімічної сполуки, яка є небезпечною для життя і здоров’я людини, особливо дитини, виявлено в румунському печиві.

Ця продукція завезена в Україну і може продаватися на території Рівненщини.
Зазначається, що високий вміст акриламід виявлено в печиві, що виготовлене в Румунії (виробник: Ro Star S.A., Romania) та експортувалось з Польщі до України лівівською компанією.

Румунське печиво, що має у складі небезпечну речовину акриламід, здатне викликати параліч та отруєння. Речовина акриламіду має сильні нейротоксичні властивості.

Ознаки отруєння виявляються лише за тиждень. Характерними симптомами є посилене потовиділення на руках і ногах, оніміння або навіть параліч кінцівок. При контакті акриламіду з очима відбувається ураження кон'юнктиви та ушкоджується рогівка ока. Вдихання пари або пилу цієї сполуки може призвести до серйозного ураження нервової системи.

Нині відомо, що печиво з речовиною, що викликає параліч, виявили в одному із магазинів міста, пише ITV media group.

Мешканців Рівненщини Держпродспоживслужба області закликає бути пильними!!!Якщо ви десь бачили таке печиво, то одразу ж повідомте Головне управління Держпродспоживслужби Рівненської області! Бережіть себе!








На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ