Ми у Facebook
02.02.2023, 10:00

Історичний Грабник в центрі уваги: Чому на кладовищі знесли більше десяти дерев

Фото: Галина Данильчук

Обрізка дерев на кладовищі Грабник - це вимушені міри в цілях безпеки та збереження поховань. Адже дерева на кладовищі були в аварійному стані, повідомили в Департаменті інфраструктури та благоустрою Рівненської міської ради.
Вирубка дерев на кладовищі біля Покровського собору збурила рівнян. Чому масово "викосили" дерева прокоментували у міській раді Рівного.

Фото: Галина Данильчук
Фото: Галина Данильчук


До КП “Спецкомбінат - ритуальна служба” надходили низки скарг від мешканців та священнослужителів про те, що гілки з дерев на кладовищах падають та руйнують огорожі. Зокрема, минулоріч, після сильних поривів вітру частини дерев пошкодили огорожі на кількох могилах.

Тому Департаментом інфраструктури та благоустрою видано наказ про знесення аварійних дерев, які знаходяться на території кладовищ міста.

“Дерева на території кладовища визнані аварійними, якщо б не було проведено їх обрізку, то вони могли зруйнувати не тільки огорожі, а і пам'ятники. Тому залучили до роботи арбориста (фахівця, який обрізає дерева шматками) для уникнення падіння та руйнування могил,” - відзначив директор Департаменту інфраструктури та благоустрою Руслан Гудима.

Отримавши дозвіл Департаменту, “Спецкомбінат-ритуальна служба” розпочали знесення дерев. А також забезпечили оприбуткування деревини, придатної для використання, як дрова та в актах виконаних робіт по знесенню дерев відображати їх вартість для повернення зворотними сумами. Непридатну для використання деревину, після оформлення відповідного акту, зможуть утилізувати.



НА ФОТО - РУЙНУВАННЯ ОГОРОЖ ПІСЛЯ ПОРИВІВ ВІТРУ У ВЛІТКУ 2022 РОКУ.
НА ФОТО - РУЙНУВАННЯ ОГОРОЖ ПІСЛЯ ПОРИВІВ ВІТРУ У ВЛІТКУ 2022 РОКУ.


Зокрема, на кладовищі Грабник підлягали знесенню та було знесено 14 дерев. Залишки дерев з кладовища прибрали практично повністю.





На правах реклами