Ми у Facebook
27.02.2023, 12:00

Березень 2023: детальний посівний календар на місяць

Дізнайтеся, що та у які дні можна сіяти/висаджувати у березні.
Місяць у березні буде таким:

- зростаючий — з 1 по 6 число та з 23 по 31;
- повня припаде на 7 березня;
- щербатий — з 8 по 21 число;
- молодик — 22 березня.

Детальний посівний календар на березень:

- 1-3 березня можна висаджувати: перець,помідори, огірки, баклажани, капусту (білокачанну, савойську, броколі, кольрабі), однорічні квіти, картоплю (в південних регіонах).

- 4-5 березня вважаються не дуже сприятливими днями для посівних робіт. Але можна розпушити ґрунт, обрізати дерева, а також посадити салат, фенхель та базилік у теплиці.

- 6 березня чудово зайнятись посівом декоративних рослин. Їх можна поливати, підживлювати та обробляти натуральними засобами від хвороб і шкідників.

- 8-17 березня. Ці дні будуть дуже сприятливими для всіх видів садівництва. Наприклад: висаджування декоративних рослин, багаторічних та однорічних квітів; догляду за домашніми та тепличними рослинами; посіву розсади капусти, огірків, селери, спаржі, цибулі-порей, болгарського перцю, ранньої редиски; щеплення дерев, обрізання, підживлення, оброблення органічними добривами, розпушування ґрунту в саду та на городі тощо.

- 24-30 березня можна виконувати будь-яку роботу, окрім обприскування рослин хімікатами. Рекомендовано сіяти зелень, помідори, різні види капусти, баклажани, болгарський перець, огірки, квасолю, горох та однорічні квіти.
Також можна проводити санітарні справи в саду (щеплювати та обрізати рослини, вносити мінеральні добрива тощо).

У всі інші дні березня краще не працювати з рослинами.





На правах реклами