Ми у Facebook
29.03.2023, 19:15

ТОП-5 місць, які варто відвідати у Рівному вже цієї весни

Ці місця закохають вас у Рівне! Управління культури і туризму Рівного рекомендує відвідати цікаві локації міста, щоб познайомитись з чаРівним.
Туристично-розважальний комплекс "Таємничі підземелля Рівного"

Колись давно в підземеллях під нашим містом відбувалися дива, які оповиті старовинними легендами та історіями. «Таємничі Підземелля Рівного» відкриває для Вас завісу таємниць і запрошує зануритись в історію нашого славетного міста. Тим паче, комплекс розташований на залишках Палацику «На гірці» (об'єкт культурної спадщини), в якому мешкали князі Любомирські, які були власниками міста понад 200 років.

Рівненський обласний краєзнавчий музей

Перший рівненський музей було відкрито ще в 1906 році, як Волинський музей при сільськогосподарському товаристві. Наразі це найбільший музей міста, який має відділи - нової та новітньої історії, давньої історії, природи, художній та етнографічний. У фондах музею зберігається близько 297 тисяч експонатів. Там ви точно дізнаєтеся щось нове для себе.

Музей ковальського мистецтва “Ковальські витребеньки”

Єдиний в Україні приватний музей ковальського мистецтва, знаходиться у Рівному та налічує понад 100 експонатів, унікальних творчих доробків видатних українських та іноземних ковалів. Засновницею музею та керівником підприємстава є Ніна Крока, вона і організовує фестиваль “Металеве серце України”.
На одному з фестивалів вона придбала кований металевий черевичок, що започаткував приватну колекцію, яка згодом утворилася до розмірів музею сучасного ковальського мистецтва.

Аптека-музей

Першу в Рівному аптеку-музей розмістили в одній з кімнат аптеки №3 “Рівнефармації”, яка є найстарішою у місті і функціонує ще від початку ХХ ст. У ній можна не лише дізнатися про історію фармацевтичної справи на Рівненщині, але й безпосередньо спробувати себе у ролі фармацевта та під наглядом професіоналів власноруч виготовити ліки, вітамінізовані мазі та порошки.

Парк історичної реконструкції часів давньої Русі "Городище Оствиця"

Парк історичної реконструкції “Оствиця” розташований біля підніжжя Басівкутського городища, яке є пам’яткою археології державного значення.
Сьогодні там можна замовити екскурсійні прогулянки на автентичних човнах: дракар Гунгнір та лодь Лада, відпочити з сім’єю на природі біля води, відвідати тематичні фестивалі реконструкторів, взяти участь у давньоруських забавах, різноманітних майстер-класах та придбати сувеніри на згадку.





На правах реклами