Ми у Facebook
04.04.2023, 14:00

Дуже смачні пасхальні краффіни: рецепт

Скажу вам, це дуже смачно. А ще приголомшливо ніжно!
Інгредієнти:

борошно -350 гр (у мене французька штучка, але краще взяти сильніше, наприклад Nordic)
молоко-120 гр
свіжі дріжджі -20 гр (якщо захочете замінити на сухі -8гр)
цукор -100 гр
жовтки -3 шт (60 гр)
яйця - 1 шт (55 гр)
сіль -6 гр
вершкове масло -50 гр розтоплене в тісто + 80 гр на змащування
ванільний цукор( за бажанням)

Начинка:

апельсин - цедра та сік 1 шт
журавлина -300 гр
мигдаль-100 гр
за бажанням мускатний горіх та кориця

Молоко злегка підігріти до 45С, додати дріжджі та 1/2 столової ложки цукру. Поставити у тепле місце. Я вмикаю газову плиту і ставлю поряд, щоб було тепленько

Яйця+жовтки+цукор збити до пишного білого стану з насадкою віночок.

Борошно просіяти через сито. Всипати у яєчну суміш. Додати молоко + дріжджі (маса повинна вирости в розмірах) замінити в міксері на насадку гак і вимішати протягом 1 хвилини. Потім додати розтоплене вершкове масло і вимішувати близько 10 хвилин|мінути|.

Змастити ємність вершковим маслом і перекласти тісто, накрити харчовою плівкою над контакт.
Поставити відпочивати на годину-півтори. Я ставлю в духовку, увімкнувши її на 28-30С.
Маса має зрости як мінімум удвічі більше.

Дістати тісто, поділити його на 3-4 частини, накрити харчовою плівкою. Дати відпочити на поверхні 15 хвилин.

Припилить робочу поверхню борошном. Кожну кульку розкотити в пласт (тонкий, але не рветься), змастити розтопленим вершковим маслом (але щоб консистенція була не дуже рідка), викласти начинку. Закрутити у рулет. Розрізати навпіл гострим ножем, відступивши пару див від краю. Загорніть кіску і скрутіть спіраль. Помістіть Палички у паперову форму для випікання.

Паски накрити харчовою плівкою і відправити в духовку на 28-30С (або тепле місце, де їм буде дуже добре) на 45 хвилин.

Розігріти духовку на 200С. Поставити паски на 10 хвилин. Потім накрити фольгою, знизивши температуру на 180С ще на 10 хвилин. Зняти фольгу зменшити температуру до 170С і випікати 15-20 хвилин. Перевіряти готовність на суху зубочистку.





На правах реклами