Ми у Facebook
30.06.2023, 11:12

Є гроші, проблем нема: Адвокат вимагав хабар за вирішення кримінальної справи

Співробітники Управління СБУ Рівненщини затримали адвоката, який обіцяв своїй клієнтці за грошову винагороду вирішити питання щодо не притягнення її до кримінальної відповідальності.
Оперативники спецслужби встановили, що підозрюваний, користуючись своїм службовим становищем, хотів передати частину «гонорару» правоохоронцям, які нібито мали посприяти у швидкому закриттю провадження та повернути речові докази, які були вилучені під час обшуків.

Так, представник адвокатської сфери за свої «послуги» вимагав від клієнтки 4300 доларів, яка фігурує у кримінальному провадженні, пов’язаним із вчиненням злочину, передбаченого ст. 354 КК України.

Співробітники СБУ затримали шахрая «на гарячому» у Рівному під час одержання другого «траншу» - 2000 доларів.

На підставі зібраних доказів затриманому повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених двома статтями Кримінального кодексу України:
- ч.1 ст. 190 (заволодіння чужим майном або придбання права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство);
- ч. 3 ст. 369 (пропозиція чи обіцянка службовій особі надати їй або третій особі неправомірну вигоду, а так само надання такої вигоди за вчинення чи невчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає таку вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища).

Операція з викриття проводилась співробітниками Управління СБУ в Рівненській області спільно з Третім слідчим відділом ТУ ДБР (з дислокацією в м. Хмельницький) за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури.





На правах реклами