Ми у Facebook
22.11.2023, 16:30

Водіям на замітку: поради як безпечно керувати автомобілем під час снігопаду та ожеледиціі

Погодні умови взимку вимагають від водіїв підвищеної уваги та мобілізації навичок. Навіть при рекомендаціях утриматися від використання автомобіля на ожеледь, багатьом все ж таки доводиться випробовувати свої навички водіння на ковзкій дорозі.
Багато водіїв, на жаль не усвідомлюють особливостей керування автомобілем у такі погодні умови. Тож варто звернути увагу на рекомендації щодо кермування у цей сезон.

Ось кілька з них:
- Перш за все, потрібно підготувати автомобіль до зими: замінити гуму й рідини на зимові, а також перевірити технічний стан авто;
- чим менша швидкість на слизькій дорозі, тим краще ви зможете тримати автівку під контролем;
- під час ожеледиці не робіть прискорень, різких рухів кермом та гальмами;
- памʼятайте: якщо їздите на "механіці", то гальмувати потрібно двигуном;
- під час заносу повертайте кермо в сторону руху автомобіля;
- на слизькому дорожньому полотні гальмівний шлях збільшується вдвічі, тому дотримуйтеся дистанції та гальмуйте завчасно.

А ще памʼятайте, що перед тим як вирушити в дорогу, вам необхідно очистити авто від снігу та льоду, а також "прогріти" його. На це потрібен час, тому виходьте з дому завчасно, аби не поспішати в дорозі

У разі важливих і нагальних потреб, що змушують Вас вирушати в дорогу, дотримуйтесь усіх вимог правил дорожнього руху, будьте уважними і обережними, особливо у темний час доби.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ