Ми у Facebook
24.03.2024, 16:51

У Рівному рідні військовослужбовців вийшли на мирний пікет за демобілізацію [+Фото]

У Рівному відбувся мирний пікет за демобілізацію військових. У неділю, 24 березня, близько пів сотні людей взяли участь в акції.

На мирний пікет за демобілізацію прийшли дружини, матері та діти воїнів, які боронять Україну від початку повномасштабної війни. Вони з плакатами пройшлися від Покровського собору до Майдану Незалежності.

Учасниці акції скандували гасла: "Прийшов час інших", "Вимагаємо термінів служби", "Термін служби без умов", "Демобілізацію нашим воїнам".



“Ми дружини та рідні військовослужбовців 27 жовтня 2023 рокуй вийшли на 1 Всеукраїнський Мирний Пікет. Щоб підтримати наших захисників які боронять державу з перших днів війни.

Хочемо справедливості та встановлення адекватних, чітких термінів служби. Кожен доброволець, мобілізований повинен знати який у нього термін служби. Демобілізація необхідна, бо без неї військовий - в'язень! Навіть ті хто, перебувають за ґратами знають свої терміни!”, - розповідає активістка мирних пікетів за демобілізацію у Рівному Лілія Баб.



Учасниці мирної акції вимагали демобілізації військових після 18 місяців служби. Сьогодні під час акції усі бажаючі могли підписати звернення до Президента, Головнокомандувача та депутатів.

У зверненні йдеться про необхідність внесення змін до законопроєкту №10449 від 30.01.2024 року, який перебувають на розгляді комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки, та надалі згідно з відкритими інформаційними джерелами, буде подано до другого читання до Верховної Ради України.



Тому рідні військових вважають, що цей закон не має достатньо конкретики, тому вони зазначають про необхідність:

- Вилучення норми в частині рішення Ставки Верховного Головнокомандувача:
- Врахування місць виконання бойових завдань: Такий поділ забезпечить поетапне звільнення військовослужбовців, з можливістю підтримки лінії фронту, з мінімальним залученням на таку лінію та до району виконання завдань осіб після навчальних центрів.
- Вирахунку терміну служби з урахуванням місця виконання бойових завдань:

Ось що кажуть, жінки які сьогодні прийшли підтримати захисників у їх законному праві.



“Я дружина військового, який добровольцем пішов на захист країни з перших днів війни. Сину на той час було 2 роки, а скоро йому буде вже 5. Важко завжди бачити сльози сина і казати що тато скоро повернеться і буде з нами.
Поверніть сину батька, а мені чоловіка, пішов добровольцем, а став рабом. Вони не залізні вони втомлені. Він наш Герой, а не ваш раб”, - каже учасниця пікету Рита.



“Мій син один із перших пішов на війну. Мене цікавить одне питання, чому третій рік воюють одні й ті самі? Чому не міняють перших? Я ходжу на пікети з жовтня місяця. В сина контузія моральне і фізичне виснаження. На одних плечах війну не виграти. Хлопцям потрібна заміна і терміни служби навіть в увʼязнених є терміни”, - каже мати військовослужбовця Галина.












На правах реклами