Ми у Facebook
02.05.2024, 16:30

Львівські хірурги та лікарі з США відновили обличчя бійця, яке було пошкоджене осколками

Львівські хірурги разом з американськими колегами успішно відновили обличчя 57-річного Віктора Гандзілевського з Рівненщини, яке було понівечене осколками міни. Ця операція стала першою у практиці обох команд.
Віктор Гандзілевський, відомий під позивним "Еней", служив у 117-й окремій механізованій бригаді. Він отримав серйозні травми під час виконання бойового завдання біля села Роботине Запорізької області, коли поруч з ним вибухнула міна, що призвело до серйозних ушкоджень обличчя.

Віктор прибув на лікування у львівський госпіталь у листопаді 2023 року зі складними переломами обличчя. Під керівництвом львівських та американських хірургів, операція з відновлення обличчя тривала дві години і пройшла успішно.

Після операції у пацієнта не виникло жодних ускладнень, що можуть створити дискомфорт. Наразі пацієнт очікує другу пластичну операцію, яка відбудеться восени, з метою усунення дефектів носа.

Загалом, американські хірурги провели консультації для 10 захисників з мінно-вибуховими травмами, п'ятьох із них прооперували. Наступні консультації і операції заплановані на осінь під час наступного візиту американських спеціалістів до Львова.





На правах реклами