Ми у Facebook
02.05.2024, 18:30

На Рівненщині лікар "зробив громадянина інвалідом": як його покарають

Завідувача поліклініки на Рівненщині, який є головою ЛКК, підозрюють в одержанні хабаря за вплив на встановлення громадянину групи інвалідності.
Затримали завідувача поліклініки, який також є головою Лікарсько-консультаційної комісії (ЛКК), за підозрою в одержанні хабара за вплив на рішення голови та членів Медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) щодо присвоєння громадянину інвалідності.

Зловмисника затримали в його робочому кабінеті, коли він отримував другу частину хабаря - 1500 доларів США. Раніше він вже отримав аванс у 2 тисячі гривень за обіцяну "допомогу".

Медика, що здійснював злочинну діяльність, викрили і задокументували співробітники служби безпеки регіону спільно з оперативниками управління стратегічних розслідувань Державної служби розслідувань Національної поліції України та слідчими Служби безпеки Головного управління Національної поліції в Рівненській області за процесуальним керівництвом Рівненської обласної прокуратури.

Під час обшуку у двох службових приміщеннях правоохоронці вилучили гроші, документи та мобільний телефон. Підозрюваного помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Суд повідомив про підозру медику за фактом отримання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, та обіцянку здійснити вплив за надання такої вигоди за частиною 2 статті 369-2 Кримінального кодексу України.

Суд застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний час. Медик був відсторонений від займаної посади.





На правах реклами