Ми у Facebook
04.05.2024, 10:40

Рівненщина обирає лауреатів премії імені Євгена Борового у хірургії

На Рівненщині розпочався відбір лауреатів престижної премії імені Євгена Борового у галузі хірургії на поточний рік.
Про це інформують у Рівненській обласній раді.

Голова обласної ради Андрій Карауш затвердив склад комітету, що відповідатиме за присудження цієї премії, до якого увійшли кваліфіковані фахівці з медичного та адміністративного секторів.

Премія може бути вручена як найкращому хірургу, так і колективу хірургічного відділення чи медичного закладу. Кандидатури будуть розглядатися на зборах трудових колективів медичних установ, наукових та навчальних закладів медицини.

Прийом документів для участі у конкурсі триватиме до 20 травня. Комісія обере трьох переможців, а нагороду їм вручать під час святкування Дня медичного працівника.

Ця премія передбачає виплату додаткового посадового окладу лауреатам. Минулорічними володарями цієї нагороди були видатні лікарі з різних закладів охорони здоров'я області.

Престижна нагорода імені Євгена Борового в галузі хірургії присуджується рівненськими медичними організаціями щорічно з 2005 року, вшановуючи внесок у розвиток хірургічної науки та практики.

Довідково: Євген Боровий – народився в селі Опарипси на Рівненщині. З 1951 року працював в обласній лікарні й провів тисячі операцій, був заслуженим лікарем та відмінником охорони здоров'я, членом вченої ради МОЗ, автором понад 270 наукових праць.

Читайте також: Хірурги з Рівненщини отримали високу нагороду





На правах реклами