Ми у Facebook
09.05.2024, 08:48

На війні загинув громадський діяч Олександр Машлай

На Авдіївському напрямку загинув військовослужбовець і журналіст Олександр Машлай.
Поблизу селища Желанне, Очеретинської селищної громади Покровського р-ну Донецької області 7 травня 2024 року загинув Олександр Машлай.

Олександр народився 9 липня 1983 року у Гощі, Рівненська обл.

Навчався у Гощанській гімназії. Вищу освіту здобував у Національному університеті водного господарства та природокористування. Закінчив його в 2004 році.

Був активним в громадсько-політичному житті на Рівненщині та Волині. В 2004 році співкоординатор громадянської кампанії «ПОРА» («чорна») на Рівненщині.

З 2005 року – член громадської організації «Національний Альянс» та головний редактор громадсько-політичного видання «Правий Поступ». Організатор та співорганізатор патріотичних молодіжних таборів, теренових ігор та заходів.

В 2005 році спільно з побратимами з «Національного Альянсу» брав участь в опозиційній акції «Чорнобильській шлях» в Мінську, де був затриманий та засуджений на 10 діб арешту.

В 2006-2007 роках проходив строкову службу начальником радіостанції в лавах Збройних сил України.

Одружився 5 жовтня 2008 році з громадською активісткою з Луцька, учасницею «Національного Альянсу» Валентиною Глущук. Від тоді перебрався на постійне проживання до Луцька. В подружжя народилося два сини.

Співорганізатор та постійний член оргкомітету фестивалю «Бандерштат» в Луцьку.

Олександр у складі 25-го окремого штурмового батальйону брав участь у наступі під Роботине влітку, з жовтня весь час без ротації тримав Авдіївський коксохім, а потім Бердичі.





На правах реклами