23.04.2024, 22:00
Рецепт для пікніка: готуємо неперевершені овочі-гриль
Баклажани-гриль з часником, кмином, сиром Фета і травами – неймовірна страва, яка відмінно впишеться в будь-яку дієту. Його можна готувати як на вуличному грилі, так і на домашній гриль-сковорідці.
Що знадобиться (на 3-4 порції):
- 1 великий баклажан, порізаний кружальцями завтовшки 2 см;
- оливкова олія;
- 2 ст.л. подрібненої свіжої м’яти;
- 2 ст.л. подрібненої свіжої кінзи;
- 0,25 чашки порізаного сиру Фета;
- 0,5 ч.л. роздавленого або дрібно нарізаного часнику;
- 0, 5 ч.л. меленого кмину;
- 0,25 ч.л. солі;
- 1,5 ст.л. свіжо вичавленого лимонного соку;
- 1 дрібно нарізана цибулина;
- щіпка гострого перцю.
Якщо немає свіжої зелені, використовуйте сушену.
Спосіб приготування:
Розігрійте вугільний або газовий гриль до середньої температури. Завантажте цибулю, лимонний сік, сіль і часник в блендер або кухонний комбайн і добре перемішайте. Дайте суміші настоятися близько 10 хвилин. Потім вилийте її в миску, змішайте з кмином, гострим перцем і 3 ст.л. оливкового масла. Помастіть часточки баклажана оливковою олією з двох сторін, підсмажуйте приблизно 15 хвилин, час від часу перевертаючи.
Пере подачею на столи викладіть баклажани в плоску тарілку, налийте часникову суміш, зверху покладіть Фета і трави.
- 1 великий баклажан, порізаний кружальцями завтовшки 2 см;
- оливкова олія;
- 2 ст.л. подрібненої свіжої м’яти;
- 2 ст.л. подрібненої свіжої кінзи;
- 0,25 чашки порізаного сиру Фета;
- 0,5 ч.л. роздавленого або дрібно нарізаного часнику;
- 0, 5 ч.л. меленого кмину;
- 0,25 ч.л. солі;
- 1,5 ст.л. свіжо вичавленого лимонного соку;
- 1 дрібно нарізана цибулина;
- щіпка гострого перцю.
Якщо немає свіжої зелені, використовуйте сушену.
Спосіб приготування:
Розігрійте вугільний або газовий гриль до середньої температури. Завантажте цибулю, лимонний сік, сіль і часник в блендер або кухонний комбайн і добре перемішайте. Дайте суміші настоятися близько 10 хвилин. Потім вилийте її в миску, змішайте з кмином, гострим перцем і 3 ст.л. оливкового масла. Помастіть часточки баклажана оливковою олією з двох сторін, підсмажуйте приблизно 15 хвилин, час від часу перевертаючи.
Пере подачею на столи викладіть баклажани в плоску тарілку, налийте часникову суміш, зверху покладіть Фета і трави.
Категорія: Новини > Споживач
Автор: Ольга Науменко Переглядів: 779Інші статті рубрики:
Як правильно гуглити?
Дізнайтеся, як правильно користуватися пошуковиком Google від команди компанії.
переглядів: 139
35 хвилин і готово: рецепт запіканки з кабачками і м'ясом
Ця ніжна та пухка м’ясна запіканка з кабачками та томатами точно сподобається всій сім'ї.
переглядів: 197
Сирники в духовці за 30 хвилин: рецепт сніданку від Клопотенка
Смачний сніданок для всієї сім'ї.
переглядів: 4019
Обман та час на самоті: астропрогноз на сьогодні
Дізнайтеся, що вам підготували зорі на 20 травня.
переглядів: 250
20 травня на календарі: яке сьогодні свято та хто відзначає день ангела?
Сьогодні відзначають Всесвітній день травматолога, а в Україні – День банківських працівників.
переглядів: 358