Ми у Facebook
08.11.2013, 13:05

Як зволожити повітря в оселях [+ПОРАДИ]

Перед власниками осель у багатоквартирних будинках в опалювальний сезон стоїть питання про те, як зволожити повітря в квартирі.

Як тільки в повітрі відчувається брак вологи, починають страждати дихальні органи та шкіряні покрови людини. Зазвичай ця проблема виникає взимку й у рівнян та рівнянок, котрі мешкають у багатоквартирних будинках, обладнаних центральним опаленням. Тому перед власниками таких осель в опалювальний сезон стоїть питання про те, як зволожити повітря в квартирі.

Сухе повітря здатне викликати алергічні реакції, воно може стати причиною виникнення хронічних хвороб, посилити застудні захворювання. Особливо сильний вплив таке повітря чинить на літніх людей і на маленьких дітей.

Як можна зволожити повітря в домашніх умовах? Варіантів досить багато.

Штучна вологість - зволожувачі для повітря



Придбати спеціальні зволожувачі повітря. У магазинах продавці запропонують покупцям досить широкий асортимент зазначеної продукції. Сьогодні є чотири типи зволожувачів повітря:

- Ультразвуковий зволожувач, який виконує дрібне розпорошення (використовується ультразвук.



- Зволожувачі-розпилювачі, які розпилюють дрібні струмки води. Цей варіант хороший для великих приміщень .

- Із застосуванням холодної пари (холодне зволоження).

- З використанням гарячої пари (гаряче зволоження). Два останніх типи підійдуть для звичайної квартири.







Моделей багато за смаком, кольором, дизайном. Необхідно враховувати, що зберігати зволожувач слід в певному місці.

А як зволожити повітря без зволожувача? Для цього є кілька способів.

Акваріум проти сухості повітря



Купити акваріум. Ця ємкість буде природним зволожувачем повітря. Усі акваріуми обладнані системою фільтрації води. Якась частина води, проходячи через фільтр, і поступаючи назад в загальну ємкість, випаровується. Крім того, випаровування відбувається і з поверхні води в акваріумі. Природно, що чим більше буде обсяг подібної ємності, тим більше води буде випаровуватися.

Приносячи користь мешканцям квартири, акваріум в якості маленького шматочка біосфери буде радувати їх своїм життям. Правда, є один мінус. За акваріумами необхідно серйозно доглядати.

Що робити, якщо у дитини щось застрягло в носі або у вусі?

Кімнатний фонтанчик

Принцип дії подібних фонтанчиків неймовірно простий: вода циркулює в замкнутому циклі. Необхідно буде тільки заповнювати (доливати воду) в резервуар. Сьогодні без проблем можна дібрати фонтанчики, відповідно обсягу конкретної кімнати. У продажу є конструкції різних розмірів, починаючи від надто лаконічних мініатюр, і закінчуючи фантастично розкішними підлоговими фонтанами.

Тропічний сад



Ще одним методом, як зволожити повітря, є тропічний сад. Найоптимальніший спосіб збільшити вологість у квартирі для людини, яка любить рослини. Треба розвести тропічний сад і доглядати за ним. Такі тропічні рослини, як гіпоестес і сенполія, фітонія і орхідея, здатні постійно підтримувати у будинку потрібну вологість. Рекомендується горщики з тропічними рослинами тримати у піддонах з керамзитом, а в міру їх підсихання заливати водою.

Тазик з водою

Найпростішим і надзвичайно дешевим способом, як зволожити повітря в приміщенні, можна вважати тазик, наповнений водою.

Під батареєю розміщується невеликий тазик, заповнений водою. Збоку стіни на батарею опускають бинт. Його кінець повинен знаходитися у воді. Чим ширше будуть розміри бинта, тим більше буде отримано зволоження. У багатьох квартирах вікна прикриваються шторами або фіранками. Щоб збільшити вологу в повітрі, радимо їх оприскувати пульверизатором зі звичайною водою.

Вологе прибирання



Нарешті, ще одним способом, як зволожити повітря вдома, вважається, як би це не звучало дивно, прання білизни і постійне вологе прибирання. Якщо після прання білизни господиня буде сушити його всередині приміщення, то вода, випаровуючись з поверхні тканин, потрапляє в повітря, автоматично збільшуючи вологу в оселі.



Нове життя старого табурета



Як бачите, засобів збільшення вологи існує достатньо. У цій ролі можуть виступати різні моделі штучних зволожувачів, а також природні методи збільшення вологи.

Вибір за вами!





На правах реклами