Ми у Facebook
22.11.2013, 10:04

Як вберегти дитину від застуди?

Із настанням міжсезоння як ніколи актуальним стає питання профілактики застуди. Рівненських матусь хвилює питання, як уникнути взагалі або мінімізувати тривалість та інтенсивність застуди.

Отже, ось кілька важливих моментів, на яких наполягають медики, щоб попередити застуду у вашої дитини.

Наш друг - правильна температура
1. Температура повітря в кімнаті повинна бути не вище +22.
2. Також дитину на вулицю одягаємо по погоді. Не кутайте в тридцять три одежини, але й не припускайте потрапляння холодного повітря під одяг (наприклад , допоможе бодік або одягнений наверх светрик).
3. Якщо за вікном дощик, але при цьому холодно, не забудьте одягнути теплі шкарпетки в гумові чобітки.



Зволоження та доступ свіжого повітря в квартирі
Обігрівачі, батареї, кондиціонери висушують повітря, а це в свою чергу призводить до сухості слизової оболонки носоглотки і прямого попадання мікробів всередину організму.

Як зберегти здоров'я рівненських школярів? [+ПОРАДИ]

Тому вкрай важливо зволожувати повітря в квартирі: регулярно провітрювати приміщення, спати з відкритою кватиркою, робити вологе прибирання (при цьому позбавитися від речей, активно збирають пил) і використовувати зволожувач повітря.

Також рекомендується промивати носик дитини сольовим розчином.

Ароматерапія
Ароматерапія, як відомо, підвищує імунітет і здатна привести організм в норму. Використовуйте тільки натуральні ефірні масла без домішок. Підійдуть масло сосни, лимона, лаванди, м'яти, апельсина, чайного дерева та інші.

Часті прогулянки на вулиці
Гуляти з малюком на вулиці потрібно якомога частіше. Осінь і рання весна - не виняток. Нехай це навіть будуть короткі прогулянки по 30 - 40хвилин, але за день їх має бути 2-3. Прохолодне повітря і контраст температур роблять позитивний вплив на дитячий організм. Тільки при цьому, звичайно, одягайтеся по погоді.



Загартовування
Починати загартовування потрібно якомога раніше і стартувати з періоду абсолютного здоров'я малюка.

Ефект загартовування створюється завдяки різниці температур. Улітку температура повітря вище температури води. А в басейні навпаки вода має більш високу температуру в порівнянні з повітрям. Так, вода в басейні +34 градуси для грудничків, для дітей старшого віку - +32, а от температура повітря вже +26 градусів, в роздягальні - +23-24 градуси.

Що робити, якщо у дитини щось застрягло в носі або у вусі? [+ПОРАДИ]

Тільки не починайте різко процедуру загартовування. Якщо вирішили почати загартовуватися вдома, робіть це поступово. Наприклад, почніть з обливання водою з температурою +36 (температура тіла) і через кожні три-чотири дні знижуйте температуру води на 1-2 градуси. Бажано зупинитися на порозі 12-13 градусів і далі обливатися саме такий водичкою.

Вітаміни і ліки
Правильне харчування - кращий спосіб забезпечити вітамінам дитини. А ось годувати малюка одноманітною їжею і компенсувати нестачу вітамінів медичними вітамінними препаратами не варто.
Взагалі намагайтеся давати дитині якомога менше ліків і ніколи не займайтеся самолікуванням.

Горіхи проти холестерину: скільки і в якому вигляді треба їсти горіхи, щоб бути здоровим

А з народних методів з метою профілактики застудних захворювань використовуйте натуральні компоти з сухофруктів, варення (усім відома користь малинового варення!), відвари з цілющих трав. Пам'ятайте про вітамін С, що украй важливий в якості профілактики застуди.



Також візьміть на замітку ще декілька відомих правил, щоб уникнути застуди:
• мийте руки з милом, особливо після висмаркування, перед їжею або перед її приготуванням;
• намагайтеся зайвий раз не торкатися руками очей, носа і рота;
• чхаючи і кашляючи, прикривайте рот;
• звільняйте ніс від мокрот у паперові носові хустинки і відразу викидайте їх;
• намагайтеся користуватися індивідуальним горнятком, склянками і столовими приладами;
• уникайте тісного контакту з хворими.






На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ