Ми у Facebook
11.10.2020, 19:10

У Луцьку поцупили відому статую - спиляли і винесли

У Луцьку вкрали статую кликуна
В Луцьку викрали кликуна, який стояв біля Братського мосту. Від статуї залишилися лише черевики, - повідомляють в управлінні туризму та промоції міської ради.

У Луцьку вкрали статую кликуна, який простояв поблизу Братського мосту лише місяць. Цього разу кликуна не врятували ні міцний клей, ні товста арматура. Крадій спиляв фігурку, залишивши тільки підставку та ноги. Кликун виготовлений з кольорового металу, саме тому його викрали, - кажуть в управлінні туризму та промоції міста. В управлінні вважають, що викрадачі здійснили злочини, щоб продати статую і нажитися. Тому звертаються до скупників дорогоцінного металу, щоб, ті повідомили у поліції та допомогли місту повернути кликуна на місце.



Нагадаємо, нині в Луцьку є скульптури п’яти стилізованих маленьких кликунів. Це один із давніх та загадкових символів міста. Кликуни зайняли видні місця у найцікавіших куточках поблизу центру туристичної інформації та послуг, Братського мосту, у зоопарку, на залізничному вокзалі та біля замку Любарта. Кликунів у Луцьку крадуть уже не вперше.





На правах реклами