Ми у Facebook
06.05.2024, 07:12

Правильний вибір мультивітамінних комплексів для дітей: на що звернути увагу?

Мультивітаміни для дітей - це препарати, що містять комплекс вітамінів, які можна придбати в аптеці без рецепта [1].
Вони характеризуються привабливим зовнішнім виглядом, формою та смаком. Вибір дитячих вітамінних наборів настільки великий, що варто приділити увагу окремим продуктам, щоб, купуючи їх, не просто дивитися на упаковку або рекламу [2]. Однак, перш за все, слід задати основне питання: чи дійсно дитині потрібні вітамінні добавки?

Супрадин магічне драже містить основні вітаміни, необхідні для розвитку людини, а саме вітаміни групи В, вітаміни С, D, А, Е, К. Супрадин від чого захищає? Полівітаміни для дітей від 3 років - комплексний склад з вітамінами, йодом і цинком для підтримки росту і розвитку ваших дітей. Підтримка зору, здорових кісток і правильного росту.

Йод у складі дитячого комплексу Супрадин від Байер підтримує правильний ріст дітей. Вітамін A сприяє підтримці нормального зору, вітамін D і вітамін K — підтримці здорових кісток, а вітаміни B3, B6, B12 також беруть участь у нормальних метаболічних процесах у виробництві енергії та сприяють зменшенню втоми та виснаження. Мультивітамінний желейний комплекс містить барвники, отримані з фруктів і овочів. Це надає їм характерний смак.

На що звернути увагу при виборі полівітамінів для дитини?


Вітаміни та мінерали для дітей - це клас добавок, розроблених для задоволення потреб наймолодших та укріплення імунітету. Вони містять ретельно підібрані вітаміни та елементи, яких не повинно бракувати в раціоні дитини [2]. Потреба в мікро- і макроелементах залежить від віку, і їх дефіцит особливо небезпечний у дитячому віці. Саме в цей період організм розвивається найбільш динамічно та інтенсивно, а тому потребує особливого догляду та підтримки. Варто також пам'ятати, що вітаміну D3 не завжди достатньо, оскільки для правильного розвитку дитині також потрібно багато інших вітамінів і мінералів [1].

Полівітаміни з улюбленим мультиплікаційним героєм, безумовно, приваблюють маленьких і старших дітей, але це не повинно бути найважливішим критерієм при виборі потрібного продукту. В першу чергу пошук варто почати з відповіді на питання: чому ми хочемо давати дитині вітаміни?

Якщо добавка призначена як загальноприйнятий профілактичний захід або для збагачення раціону вітамінами для вибагливих їдців , і така добавка буде вводитися протягом відносно короткого періоду часу (наприклад, одна упаковка), найкраще звернути увагу на вітамін і вміст цукру в окремих заготовках [3].

Коли педіатр говорить про необхідність прикорму через часті інфекції, тривале одужання або елімінаційну дієту, краще використовувати лікарські препарати, що містять більш багаті, вищі дози вітамінів порівняно з добавками. Супрадин магічне драже no90 допоможе відновити баланс вітамінів та мінералів в дитячому організмі.

Також важливо з самого початку пояснити дітям, що препарати, придбані в аптеках, не є цукерками і їх не можна вживати без нагляду в неконтрольованих кількостях. Вдома полівітаміни слід тримати в недоступних для маленьких рук місцях, а приймати дозу, особливо найменшим, необхідно під наглядом дорослих [3].

Література


1. D. J.A. Jenkins, Supplemental Vitamins and Minerals for CVD Prevention and Treatment, „jacc.org” [online],https://www.jacc.org/doi/full/10.1016/j.jacc.2018.04.020, [dostęp:] 09.06.2021 r.

2. X. Wang, Fruit and vegetable consumption and mortality from all causes, cardiovascular disease, and cancer: systematic review and dose-response meta-analysis of prospective cohort studiem, „pubmed.ncbi.nlm.nih.gov” [online], https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25073782/, [dostęp:] 09.06.2021 r.

3. B. K. Pedersen, Exercise as medicine - evidence for prescribing exercise as therapy in 26 different chronic diseases, „pubmed.ncbi.nlm.nih.gov” [online], https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26606383/, [dostęp:] 09.06.2021 r.

На правах реклами

Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я






На правах реклами