Ми у Facebook
06.05.2024, 13:15

Дверна ручка як важливий елемент дизайну та інтер'єру

Дизайн – це важливий елемент життя людини. Гарний дизайн – це не тільки про певні декоративні речі, а й про ті речі, що мають важливі функції. До них належать дверні ручки. Загальна функція в них проста: допомогти користувачеві швидко відчинити двері. У житлі це невід'ємний елемент фурнітури, хоча бувають двері й без ручок. Покупцеві важливо обрати серед них ту, яка підходить до інтер'єру приміщення найкраще.

Різновиди дверних ручок

Ця частина інтер'єру призначена для керування дверима та засувкою. Деякі види є пов'язаними із механізмом закриття, деякі – ні. Ручки поділяють на такі види: 

  • Поворотні Г-подібні. Один із найпопулярніших варіантів. За функціоналом такі ручки схожі на важелі, під натисканням вони трохи провертаються, відводять засув та дозволяють відчинити двері. Конструкція наскрізна, кріпляться важелі на стержні. Саме який і провертається. Вибір широкий у залежності від дизайну та ціни. Виготовляються такі ручки з металу. 
  • Поворотні круглі ручки. За функціоналом вони такі ж, як і Г-подібні аналоги: вони деякими деталями пов'язані з механізмом засувки. Коли людина провертає таку ручку, то засувка починає разатися. Потім це дозволяє відкрити двері. 
  • Ручки-скоби. Масивні елементи для відчинення дверей без будь-яких механізмів. Мають дві точки кріплення. Використовуються на воротах, хвіртках, вхідних дверях до різноманітних ТРЦ та офісних будівель, класичних магазинів тощо. Вони розповсюджені широко. 
  • Ручки-кноби. За дизайном нагадують круглі поворотні аналоги, але жодних поворотних механізмів не мають. Використовуються там же, де й ручки-скоби. Але вони мать одну точку кріплення. 
  • Ручки для розсувних дверей. Вони можуть не бути зв'язаними з механізмами запирання. Можуть мати засувку або отвір для ключа. 

Дверних ручок існує багато видів, і кожен покупець знайде той, що підходить саме йому. 

Матеріал, з якого роблять дверні ручки

Даний елемент фурнітури виготовляється з таких типів матеріалу: 

  • Дерево. Воно має гарну зовнішність, ручки з такого матеріалу міцні та зручні. Дерево – найпопулярніший матеріал. 
  • Камінь. Його головна перевага – це міцність. Дизайн простий через властивості каменю як матеріалу. Тому й використовують їх тільки з певними видами інтер'єру та екстер'єру. 
  • Метал. Це класика. Використовуються нержавіюча сталь та латунь. Метал добре піддається обробці, тому є широкий вибір дизайнів. 

Для кожного варіанту інтер'єру та екстер'єру підійде своя дверна ручка.

На правах реклами






На правах реклами