Ми у Facebook
08.05.2024, 13:00

Посівний календар на травень 2024: Сприятливі дні, щоб садити городину

Свята плавно минають, стає все тепліше, тож час подумати про городні справи. Місячний календар допоможе піцдібрати вдалі дні для посадки овочевих культур.
9-13 травня — це чудовий час для висаджування та висівання баклажанів, перцю, огірків. Також можна пересадити кущі полуниці і суниці, посіяти однорічні та багаторічні квіти. Не забудьте приділити увагу також і саду, особливо висадженню плодових дерев і ягідних чагарників.

14 травня — не найкращий день для висаджування, тому краще перенести цю роботу на іншу дату. Можна виконати прибирання в теплицях та провітрити їх при сприятливій погоді. Також слід оглянути рослини на наявність хвороб і шкідників.

15 травня — цей день несприятливий для садових справ.

16 травня — це час для прибирання ділянки, перевірки огорожі і за необхідності її ремонту. Також це ідеальний момент для профілактичної обробки рослин.

17-22 травня — ці дні сприятливі для висаджування всіх овочевих культур. Також можна зайнятися висадженням суниці і полуниці, а також стрижкою газону і прополюванням бур'янів.

23-24 травня — несприятливі дні для висаджування та висівання, але можна провести обрізання садових культур та профілактичне оброблення. Це також час для збирання перших урожаїв.

25-27 травня — важливо регулярно та обильно поливати культури, особливо якщо погода в цей час посушлива. Також слід зайнятися першим урожаєм.

28 травня — несприятливий день для садових та городніх робіт.

29 травня — за потреби можна пересадити або посадити рослини, але краще провести оброблення культур від шкідників і прополоти грядки.

30-31 травня — час для підживлення і поливання культур, прищеплення бажаних рослин для подальшого розмноження, а також оброблення парників і теплиць.





На правах реклами