Ми у Facebook
13.11.2017, 16:03

Судді нового Верховного Суду склали присягу: серед них двоє рівнян (+ДОСЬЄ)

Колишні судді Апеляційного суду Рівненської області Віктор Остапук та В’ячеслав Маринич стали переможцями конкурсу до оновленого Верховного Суду.
У п'ятницю, 10 листопада, Президент України підтримав подання Вищої ради правосуддя про призначення 113 кандидатів на посади суддів Касаційного господарського, Касаційного адміністративного, Касаційного кримінального, Касаційного цивільного судів у складі Верховного Суду.

На Рівненщині водій, який на смерть збив бабусю з 6-річною онукою, за ґрати не сяде

У складі Касаційного кримінального суду відтепер здійснюватимуть судочинство колишні судді Апеляційного суду Рівненської області Віктор Іванович Остапук та В’ячеслав Карпович Маринич.

А вже у суботу, 11 листопада, у приміщенні Кловського палацу, де розташовується Верховний Суд, новопризначені судді склали Присягу на вірність Українському народові.



Довідково:

Віктор Іванович ОСТАПУК — має вищу юридичну освіту. У 1990 році закінчив Харківський юридичний інститут ім. Ф.Е.Дзержинського.

Трудову діяльність розпочав у 1983 році. У 1984-1986 роках проходив строкову службу в лавах Збройних сил СРСР. Після закінчення Харківського юридичного інституту працював інспектором відділу соцзабезпечення комітету Луцької міської ради та старшим юрисконсультом Волинського підприємства «Укргуртгоспторг».

Згідно з Указом Президента від 21.12.1992 року, призначений на посаду судді Луцького міського народного суду Волинської області, у 1994-2004 роках — заступник голови Луцького міського суду. У грудні 2002 року Верховною Радою України обраний на посаду судді безстроково.

2004-2006 роки — заступник голови Луцького міськрайонного суду. 2006-2013 роки — голова Луцького міськрайонного суду.

У червні 2013 року Верховною Радою України обраний суддею Апеляційного суду Рівненської області. Рішенням Вищої ради юстиції від 12 листопада 2013 року призначений заступником голови Апеляційного суду Рівненської області.

У квітні 2014 року зборами суддів Апеляційного суду Рівненської області обраний на посаду заступника голови Апеляційного суду Рівненської області.

Відповідно до рішення зборів суддів Апеляційного суду Рівненської області у квітні 2015 року переобраний на посаду заступника голови Апеляційного суду Рівненської області.

5 жовтня 2016 року на зборах суддів Апеляційного суду Рівненської області переобраний на посаду заступника голови Апеляційного суду Рівненської області

В.І.Остапук у 2002 році нагороджений Почесною грамотою Міністерства юстиції України, у 2008 — Почесною грамотою Ради суддів України та Почесною відзнакою Вищої ради юстиції.

В’ячеслав Карпович МАРИНИЧ — має вищу юридичну освіту. У 1987 році закінчив Рязанську Вищу школу МВС СРСР. У 2007 році здобув кваліфікацію магістра права в Київському національному університеті внутрішніх справ.

Трудову діяльність розпочав у 1980 році. У 1980-1982 роках проходив строкову службу в лавах Збройних сил СРСР .

З вересня 1987 по липень 2000 року — оперуповноважений, старший оперуповноважений відділення боротьби з розкраданням соціалістичної власності; начальник відділення захисту економіки від злочинних посягань; заступник начальника міліції громадської безпеки; перший заступник начальника – начальник кримінальної міліції Зарічненського районного відділу УМВС України в Рівненській області.

З січня 2002 по травень 2004 року — головний спеціаліст з юридичних питань фінансово-адміністративного відділу регіонального управління Департаменту з питань адміністрування акцизного збору і контролю за виробництвом і обігом підакцизних ДПА в Рівненській області.

З червня 2004 по жовтень 2013 року — суддя Костопільського районного суду Рівненської області. Відповідно до Постанови Верховної Ради України від 5 вересня 2013 року обраний на посаду судді безстроково.

З жовтня 2013року — суддя Апеляційного суду Рівненської області.

За матеріалами Апеляційного суду Рівненської області.

Повний список суддів оновленого Верховного Суду можна переглянути на офіційному сайті Президента України.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ