Ми у Facebook
15.02.2012, 16:13

Кому додали грошей, а у кого забрали депутати Рівнеради

Міські депутати Рівного мусили збиратись удруге цього місяця, аби внести зміни у бюджет. Над ними попередньо працювали у комісіях та фракціях. Кому дати гроші, а кому — ні, вирішували без сварок, мирно і навіть з гумором. По найбільш суперечливим питанням шукали компроміс на місці, суму зменшували, «перекидали» або зовсім... не давали.
Найаварійніший дах відремонтують
Мова йде про ремон даху житлового будинку на вулиці Олеко Дундича, 5 "а". За словами міського голови Рівного Володимира Хомка, будинок розвалюється на частини. Саме в такому стані його передали місту.
- Треба шукати 2,5 мільйона гривень і допомогти людям. У нас в цьому році 3,9 мільйонів гривень всього на всю комуналку. То хоча б дати 150 тисяч на цей будинок. Але ми не можемо ремонтувати так як хочемо, бо вже є проект, - зазначив мер.
Юристи міськради шукатимуть шляхи часткового фінансування ремонтних робіт. Оскільки просто дати бюджетні гроші будинку, де створено ОСББ не можна.

Бюджет Рівного депутати прийняли за 71 хвилину

Будинок в центрі покриють черепицею...
Іще один дах поремонтують за бюджетні кошти. Мова йде про будинок по вул. 16 Липня, 2 «а», де знаходяться майстерні спілки художників. Цей будинок побудований у 1961 році. Відтоді дах там не ремонтувався.
- Цей будинок неможливо «підлатати», дах треба повністю міняти. Коли дощі вода тече до першого поверху, - пояснювала депутатам ситуацію мешканка будинку.
- Я їм пообіцяв ще минулого року зробити цей дах. Але оскільки будинок в центрі ми прийняли рішення викласти дах металочерепицею. Погодьтеся, так буде гарно. Зараз робимо там площадку, арку, відгорожуємо двір. Усе що робиться навколо Свято-Воскресенького собору буде в одному контексті. І буде дуже гарно, - запевнив мер.
Після чергових розпитувань депутата Олександра Лащука, мер пообіцяв віддати йому на експертизу кошторис.

У Рівному на чиновників запланували витратити 29 мільйонів

… А поряд оновлять плитку
«Поговорили» й погодили депутати виділення 230 тисяч гривень на реконстркцію тротуару в районі житлових будинків на вул. 16 Липня, в тому числі проектні роботи. У планах: підняти бордюр, замінити тротуарну плитку, встановити спеціальні бетонні коробки й посадити у них дерева, які не дозволять заїжджати на тротуар. Долучитися до реконструкціх, за словами Хомка, має й власник кафе «Блюз», який візьметься за частину зі свого боку вулиці. Місто ж працюватиме «до ОВІРа».
У депутатів виникли питання по площі замощення, мовля її забагато площі. Та їх швидко зняли.

Димовивід — не у фаворі
Майже 705,5 тисяч гривень спершу передбачалося виділити цьогоріч на реконструкцію систем димовидалення та системи автоматичної пожежної сигналізації в тому числі й на проектні роботи 14-типоверхового житлового будинку по вул. Льонокомбінатівській, 1. Втім депутати вирішили інакше. Спершу запропонували зменшити цю суму до 350 тисяч, а решту суми направити на розпорядження у ЖКГ, зокрема на ремонт житлового фонду. Але врешті... відмовили зовсім.

У 2012 Рівненщина житиме на 2,3 мільярда обласного бюджету

Замість брами замінять вікна
Депутати Рівнеради вирішили зменшити суму, яку виділили на реконструкцію входу до кладовища «Нове». Замість 600 тисяч гривень, що мали витратити на браму, залишили 400 тисяч. 200 тисяч гривень депутати «перекинули» на заміну вікон у школах міста.

Хірургам куплять скальпелі
Під час «перегляду» бюджету дісталися кошти і медичній галузі Рівного. Зокрема, Рівнерада вирішила виділити 50 тисяч гривень медичним закладам на зукупівлю зажимів, скальпелів та інших інструментів. Також 80 тисяч гривень дали на ремонт другої поліклініки дитячої міської лікарні.

Рівненська облрада прийняла "сирий" бюджет на 2012 рік

Дітям — клуб і килим
Не пошкодували депутати й 120 тисяч гривень на підлогу, сантехніку і столи для шахово-шашкового клубу, який отримає комунальне приміщення на "Ювілейному". Голова міської шахової федерації, депутат Рівнеради Сергій Паладійчук наполягав, що цей клуб — необхідний і для міста, і для дітей. У той же час депутати не були такі упевнені. Зокрема, депутат Юрій Вознюк нагадав колегам про те, що гру Го, наприклад, з міського бюджету не фінансують, а на результатах це не позначається — що не змагання, то перемога. А депутат Любомир Гладун обурився: мовляв, аби клуб отримав гроші, треба, щоб головою у ньому був депутат. Його колега Станіслав Рязанов взагалі запропонував профінансувати боксерський клуб, а не шаховий. Втім, усі аргументи прозвучали в нікуди. Бо шахи свої 120 тисяч отримали.
Обіцяли відшукати гроші й на задоволеня звернень від ЗОШ № 23. 20 тисяч гривень тут хочуть використати на купівлю борцівського килима.

Інші матеріали до теми:
На чому заробило й на що витрачало кошти Рівне





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна

Відпочинок у Карпатах


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ