Ми у Facebook
02.01.2012, 17:06

У 2012 Рівненщина житиме на 2,3 мільярда обласного бюджету

На останній сесії обласної ради депутати ухвалили обласний бюджет на 2012 рік. Під час голосування не обійшлось без сварок, а опозиційні фракції відмовились голосувати за запропонований проект бюджету. У 2012 році області планує заробити і витрати понад 2,3 мільярда гривень.
Цьогоріч затвердження головного фінансового документа області пройшло чи не найшвидше за останні роки. Адже проект бюджету, підготовлений головним фінансовим управління обласної державної адміністрації, депутати фактично отримали за день до сесії на засіданні постійних комісії. Одразу ж в один день всі комісії його розглянули та винесли на сесію 30 грудня.
Голосування обіцяло стати традиційним ще до початку сесії, адже вже не вперше влада та опозиція не знаходяться порозуміння в бюджетних питаннях. Тому опозиціонери не показово беруть участі у голосуванні.
- Якщо наші пропозиції не підтримають - за бюджет не голосуємо, - налаштовував колег пере сесії голова фракції "Батьківщина" в обласній раді Микола Кучерук.
Як з'ясувалось під час розгляду бюджету надто революційний пропозиції "Батьківщина" з союзниками не пропонувала. Валентин Крока запропонував передбачити 500 тисяч на конкурс проектів розвитку місцевих громад, закласти більше коштів для депутатів на надання матеріальних допомог виборцям. Його однопартієць Олег Хомич запропонував збільшити видатки на фізкультуру та спорт на 1,5 мільйона гривень. А фракція "Фронту змін" знову наполягла передбачити кошти на підтримку спортивного клубу "Олімп".
На пропозиції депутатів начальник головного фінансового управління ОДА Людмила Кушнер зауважила, що ці зміни можна буду передбачити вже в січні, коли депутати коректуватимуть бюджет. Не підтримали пропозиції опозиції і колеги з інших фракцій. Натомість запропонований проект 44 голосами проголосували без змін. Це викликало обурення голови фракції "Свобода" Олега Осуховсього, якому навіть не дали виступити.
- Давайте повернемося до розгляду питання і кожен голова фракції виловиться, таким чином розв’яжемо конфлікт, - пропонував голові обласної ради депутат від "Народної партії" Юрій Благодир.
До розгляду питання таки повернулись. То ж Осуховський вирішив використати можливість сповна.
- Ми проаналізувати державний бюджет - висновки не втішні. Уряд, депутати таким бюджетом порушують закон і права українців, - читав Олег Осуховський з папірця підготовлений текст.
- Пане Олег, складається враження, що ви вже народний депутат. Такі глобальні теми порушуєте, ми ж обласний бюджет розглядаємо, - не витримав голова обласної ради Юрій Кічатий.
- Далі буде про обласний бюджет, - опелював Осуховський.
- Добре, говоріть. Але, будь-ласка, своїми словами...
У відповідь свободівець зауважив, що обласний бюджет ні фракцію "Свобода", ні громадян не влаштовує і підримувати вони його не будуть.
У підсумку у повторному голосуванні обласний бюджет набрав вже 52 голоси "за."
текст Загальний обсяг доходів обласного бюджету на 2012 рік затвердили у сумі 2 300 607,1 тис.грн., загальний обсяг видатків обласного бюджету на 2012 рік - 2 300 205 тис.грн.





На правах реклами