Ми у Facebook
27.07.2012, 15:12

На Рівненщині через посуху менша врожайність зернових та ріпаку [+Фото]

На Рівненщині повним ходом тривають жнива. Агропідприємства вже зібрали майже полову посівів зернових та зернобобових. Тим часом на Рівненщині з робочим візитом побував заступник міністра аграрної політики та продовольства Микола Безуглий. Він особисто перевірив якість збирання зернових у агропідприємствах краю.
У краї вже зібрали ранні зернові та зернобобові на 40 відсотках площ. А це 86 тисяч гектарів. На сьогодні сільгоспвиробники намолотили 259 тисяч тонн зерна при середній урожайності трохи більше, ніж 30 центнерів із гектара.


Фоторепортаж зі жнив

— Традиційно найкраще жнивують у Здолбунівському, Млинівському, Радивилівському та Гощанському районах, — зауважив перший заступник голови облдержадміністрації Анатолій Юхименко. — Середня урожайність в цих районах — від 31 до 34 центнерів із гектара.

Орім того, аграрії краю завершують збір ріпаку. На Острожчині, Дубенщині та Демидівщині його обмолотили 80 відсотків посів ріпаку. В той же час у Рівненському районі зібрі ріпаку вже завершують. завершують збирати озимий ріпак. Водночас в Острозькому, Демидівському та Дубенському районах його обмолотили на 80 відсотках площ.

Зібрали ріпак і у сільгогосппідприємстві імені Воловікова на Гощанщині.

Детальніше на сайті "Рівненської газети"





На правах реклами