Ми у Facebook
26.11.2012, 11:00

Мінером, який обіцяв підірвати Рівне, виявився 22-річний ув’язнений

Резонансна подія надвечір у суботу сколихнула чи не всю Рівненщину. Чутки про анонімне замінування готелю «Мир» та супермаркету «Еко» були спростовані великою кількістю правоохоронців, перекриттям вулиць Соборної та Міцкевича.
Та невідомий додзвонювач встиг «замінувати» ще й приватний будинок у м. Здолбунові. Пошуки зловмисника міліція розпочала негайно.

Рівне, 24 листопада o 16.00 невідомий «скидає» СМС-повідомлення на мобільний телефон приватного підприємця, де йдеться про те, що приміщення торговельного центру «ЕКОмаркету», що у Рівному на вул. Соборній, де вона орендує відділ, заміновано і о 5.30 станеться вибух. А щоб цього не сталося, незнайомець поставив вимогу – 50 000 гривень.

За 10 хвилин анологічне повідомлення отримує й директор однієї з кредитних спілок, офіс якої знаходиться у готелі «Мир». Чоловік вимагав таку ж суму і погрожував у разі відмови вибухом, який станеться в готелі о 17.00. Цього разу анонім, окрім СМС, сам особисто наважується спілкуватися з «жертвою».
Із супермаркету міліція евакуювала 250 людей, а з готелю — 10 чоловік (у зв’язку з ремонтом).

"Мінер" будівель у центрі Рівного вимагав 50 тисяч гривень [+Фото]

Наступний дзвінок був до міліції зі Здолбунова. Як виявилося, невідомий ще в обідню пору у цей же день «замінував» приватний будинок у Здолбунові, неподалік Рівного, який належить одній із працівниць центральної районної лікарні. Зловмисник вимагав 50 000 гривень.

— Протягом двох годин проведеними оперативно-розшуковими заходами спільно з Управлінням служби безпеки України в Рівненській області ми встановили особу, яка анонімно повідомила про замінування, — зазначив начальник УМВС України в Рівненській області Василь Лазутко. — Зловмисник із 2009 року відбуває покарання в межах Городоцького виправного центру за скоєння злочину, передбаченого частиною 2 статті 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом). Зловмисником виявився 22-річний мешканець Закарпатської області, який засуджений Тячівським районним судом до п’яти років обмеження волі. У нього вилучений мобільний телефон, сім-карта. Чоловік зараз дає покази. Наразі відкрите кримінальне провадження за статтею 259 Кримінального кодексу України (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності). Оперативно спрацювали усі служби і відповідно є результат, – каже начальник УМВС.


Довідково:
Згідно статті 259 Кримінального кодексу України «Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності» любителям жартувати про замінування загрожує штраф або обмеження волі до п’яти років. Якщо ж їм захочеться повторити кримінальний подвиг, то законодавством передбачено і позбавлення волі на строк до семи років.





На правах реклами