Ми у Facebook
25.02.2013, 19:19

Рівненщина збирає юних журналістів з усієї України

Два десятки старшокласників із чотирьох областей України взяли участь у дводенному тренінгу з основ журналістики "Школа універсального журналіста", який відбувся 23-24 лютого на базі Національного університету "Острозька академія".
Цього разу учасниками Школи універсального журналіста, яка відбулась за підтримки Видавничого дому "ОГО" і телеканалу "Рівне 1", стали учні з Рівненської, Волинської, Хмельницької та Одеської областей. (Загалом же за час проведення таких тренінгів, окрім старшокласників із названих областей, учасниками ШУЖ були учні й з Донеччини, Житомирщини, Львівщини, Миколаївщини, Херсонщини та Черкащини). Вони дізнались про особливості роботи журналіста, які насамперед варто знати початківцям: як шукати теми для матеріалів, зокрема, і в соціальних мережах; як брати інтерв'ю; з якими труднощами найперше стикається у своїй практичній діяльності юний журналіст і що слід враховувати учням, які планують у майбутньому здобувати журналістський фах.

На Рівненщині Школа універсального журналіста зібрала учнів із 5 областей

- Обстановка на тренінгу була дуже дружньою, майже сімейною, - ділиться враженнями Марта Дорошенко із Луцька. - Всі ми були зігріти чудовою атмосферою, яка панувала під час занять. Найбільше запам'ятались практичні завдання, виконуючи які ми опановували основи роботи журналіста і вчилися працювати з людьми.

- Я рада, що не було нудних лекцій і я не засинала. Дякую! - не приховує емоцій Діана Рогачова із смт. Маневичі на Волині. - Я не змінила свого рішення стати журналістом, а навпаки більше захопилась цією професією!

- Нас дуже цікаво і повчально ввели в короткий курс журналістської професії, - каже Ксенія Бутрова із Ізмаїла (Одеська область). - Відвідати ШУЖ було дуже пізнавально. Будьте наполегливими і цікавтесь тим, що навколо, починаючи з малого!



В Острозькій академії тепер навчають журналістики не лише студентів, а й школярів

Окрім власне навчання основ журналістики, учасники Школи універсального журналіста дізнались багато нового про Острозьку академію. Відповідальний секретар приймальної комісії Галина Пастушок розповіла про вимоги до абітурієнтів, декан гуманітарного факультету Василь Жуковський - про особливості навчання на факультеті, а студентка магістеріуму спеціальності "Релігієзнавство", випускниця Школи універсального журналіста 2010 року Ольга Данилюк - про будні і свята студентського життя. Спілкуючись із ними, учні ШУЖ отримали змогу не лише здобути нову інформацію, а й потренувати журналістські навички.





- Сподіваюсь, що випускники таких шкіл формуватимуть нову генерацію українських журналістів, які відповідатимуть за те, що пишуть, перед Богом, народом і власним сумлінням, - наголосив Василь Жуковський. - Вони не перетворюватимуть видання і телепрограми на поле бою, а своїми об'єктивними аналітичними матеріалами відповідально формуватимуть суспільну думку, допомагаючи пересічному українцеві краще орієнтуватись у процесах політичного, економічного, суспільного життя.

На Рівненщині навчались юні журналісти із семи областей



Організатори навчання обіцяють підтримувати зв'язок із випускниками і надалі, допомагаючи їм у перших кроках на шляху до самоствердження в журналістиці. А учнів, які цікавляться роботою журналіста і прагнуть спробувати себе в цій сфері, краще зрозуміти особливості журналістської роботи й успішніше підготуватись до вступу на спеціальність "Журналістика" не лише в Острозькій академії, а й у будь-якому іншому вищому навчальному закладі, - запрошують приєднуватись до числа слухачів Школи універсального журналіста!



Детальнішу інформацію про терміни та умови навчання завжди можна отримати, зателефонувавши (050) 339 39 85 або написавши на електронну адресу vg2001@ukr.net.





На правах реклами