Ми у Facebook
03.04.2013, 09:03

У ДАІ обмежили термін дії водійських прав

Кабінет міністрів України своєю постановою N185 від 13 березня 2013 року вніс зміни до законодавства щодо терміну дії посвідчення водія.
Тепер документи на право керування транспортними засобами категорій А, А1, В і В1, які були оформлені і видані після набрання чинності даної постанови, дійсні протягом двадцяти років з дати їх видачі. Решта категорії водійських посвідчень будуть дійсні протягом 10 років з моменту їх отримання, пише Сегодня.

Таким чином, 20 років будуть діяти наступні категорії прав: А1 - мопеди та моторолери, А - мотоцикли, В1 - квадроцикли, мотоцикли з боковим причепом та мотоколяски, В - легкові автомобілі.

Рівне: для водіїв не вистачає нових посвідчень

Під десятирічне обмеження підпадають: С1 - вантажівки повною масою від 3 500 до 7 500 кг, С - вантажівки з дозволеною повною масою понад 7500 кг, D1 - автобуси, в яких кількість місць для сидіння, крім сидіння водія, не перевищує 16, D - автобуси, в яких кількість місць для сидіння, крім сидіння водія, перевищує 16, Т - трамваї.

Заміна посвідчень по закінченню терміну їх дії не передбачає повторної здачі іспитів з Правил дорожнього руху та водінню в ДАІ.

ДАІ радить рівненським водіям до 2014 року замінити "радянські права"

У ДАІ додали, що документи, видані до набрання чинності даної постанови, діють протягом строку, на який вони були видані.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ