Ми у Facebook
04.07.2013, 19:32

У Дубровицькому костелі - іноземні гості

фото з мережі "В Контакте"

Не лише українці, а й гості з Білорусі, Польщі, Великобританії та США взяли участь в урочистому богослужінні, яке відбулось днями у костелі Іоанна Хрестителя в Дубровиці.
Двадцятиріччя відродження римо-католицької парафії в Дубровиці, храмове свято (Різдво Іоанна Хрестителя) та 1025-річчя Хрещення Русі - всі ці дати стали нагодою для урочистостей. Побували у храмі того дня й очільники області. Разом із місцевими керівниками говорили про необхідність повноцінної реставрації костелу.

Збудований на рубежі ХVІІ-XVIII століть, Дубровицький костел Іоанна Хрестителя перебуває нині в занедбаному стані після багатьох років руйнування - в радянські часи тут були склади місцевого споживчого товариства, орган розібрали й вивезли у невідомому напрямку, а цінні ікони й церковне приладдя розікрали. Нещодавно Дубровицька районна рада звернулась до обласної ради з проханням надати допомогу в реставрації костелу.

До слова, у 2009 році тодішня учениця Дубровицького ліцею Наталія Кліценко підготувала грунтовне дослідження про історію та сучасність Дубровицького костелу, яке подала на конкурс учнівських творчих робіт "Я - журналіст!". У рамках конкурсу відбувалось інтернет-голосування, і саме робота дубровичанки, присвячена архітектурній пам'ятці її рідного міста, отримала найбільшу кількість позитивних коментарів на порталі OGO.ua, відтак Наталія Кліценко була відзначена у номінації "Народний журналіст".

Дубровицький костел — безсмертний цвіт Полісся

Варто сподіватись, Дубровицький костел дякуючи Божій допомозі та людській небайдужості незабаром буде реставровано повністю, і архітектурна та духовна пам'ятка Полісся засяє у всій своїй красі.

Наполеон Орда. Костел Івана Хрестителя
Наполеон Орда. Костел Івана Хрестителя


Сім чудес Дубровиччини: проект "Відкрий Рівненщину"

"Рівненщина релігійна": блоги OGO.ua





На правах реклами