Ми у Facebook
30.07.2013, 16:31

Рівненська прокуратура вважає зам’яким вирок винуватцеві жахливої ДТП на Водохреще

Прокуратура готує апеляцію на вирок Рівненського районного суду у справі водія, з вини якого загинуло 10 людей.
Рівненським районним судом винесено вирок у кримінальній справі за обвинуваченням жителя області у вчиненні порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох людей (ч. 3 ст. 286 КК України), повідомили у прес-службі прокуратури Рівненської області.

Державне обвинувачення підтримували працівники апарату прокуратури області та прокуратури Рівненського району.

Ця дорожньо-транспортна пригода трапилася 19 січня 2012 року на автодорозі Київ-Чоп при в’їзді у Рівне. Її наслідком стала загибель 10 людей, які були пасажирами мікроавтобуса, ще п’ять - травмовано.

Через жахливу аварію на Водохреще рівненська міліція порушила кримінальне провадження проти дорожників

Слідством встановлено, що причиною ДТП стали порушення правил безпеки дорожнього руху з боку водія мікроавтобуса, що перевозив пасажирів: він виїхав на смугу зустрічного руху, де зіштовхнувся з вантажівкою.

Суд призначив останньому міру покарання - три роки позбавлення волі, а також позбавив його права водіння транспортними засобами строком на два роки.

У зв’язку із м’якістю призначеного покарання прокуратура Рівненської області готує на вказаний вирок суду апеляційну скаргу.

Натомість, як повідомляв OGO.ua, люди, які вижили у цій ДТП, водія захищають і вважають винними дорожників.

- До міліції надійшло колективне звернення від рідних загиблих у ДТП та захисту обвинуваченого, - каже т.в.о. начальника СЗГ УМВСУ у Рівненській області Світлана Марко. - Правоохоронці відкрили по даному факту кримінальне провадження за статтею 288 Кримінального кодексу України. Наразі проводяться слідчі дії, щоб з'ясувати усі обставини трагедії.






На правах реклами