Ми у Facebook
05.08.2013, 12:40

Погода на Рівненщині з 5 по 9 серпня: спека наступає

Цього тижня на Рівненщині буде без опадів. Температура становитиме вночі +14 ... +17 градусів, вдень +28 ... +31 градус тепла.
Весь попередній тиждень над територією України відбувалася сутичка між двома атмосферними титанами: старим, довгоживучим циклоном з центром над нижнім Поволжям і висотного гребеня орієнтованого з центральних районів Середземномор'я на Центральну Європу і Скандинавію, йдеться на www.meteoprog.ua.

Рівняни мерзнуть через циклон над... Вологдою. Коли потеплішає?

У зв'язку з цим західна частина країни перебувала в полі підвищеного тиску, тут зберігалася суха спекотна погода, на Закарпатті денна температура місцями перевищувала 35°. На решті території пройшли дощі з грозами, спостерігалося посилення вітру до 15-20 м/с.

Погода на Рівненщині: зливи, грози і пожежонебезпечна спека

На цьому ж тижні у цій боротьбі нарешті визначиться переможець: циклон зміститься у східному напрямку і трохи заповниться, хоч і не втратить вираженість циркуляції; а територія України цілком опиниться під впливом гребеня, який за рахунок зміщення циклону сам зміститься на схід.

Погода у Рівному: циклон відступає, що далі?

Таким чином, на цьому тижні в Україні буде переважно без опадів, дощі з грозами очікуються тільки місцями на Лівобережжі країни та в Криму 5 і 6 серпня. Температура становитиме вночі +13 ... +19 градусів, вдень +25 ... +31 тепла.

На Рівненщині цього тижня, за інформацією Українського гідрометеорологічного центру, буде без опадів. Температура становитиме вночі +14 ... +17 градусів, вдень +28 ... +31 градус тепла.

З четверга, 8 серпня, денна температура підніметься до +33 ... +35 градусів.



Нагадаємо, через високий рівень пожежної небезпеки на території Поліського лісгоспу (Республіка Білорусь), Республіка Білорусь скасувала спрощений пропуск через кордон жителів Рівненської області, які збирають дикорослі ягоди та гриби. Тимчасова заборона триватиме із 5 серпня по 2 вересня на ділянці відділу прикордонної служби "Березове" (Рівненська область, Рокитнівський район).





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ