Ми у Facebook
30.07.2013, 12:40

Погода на Рівненщині: зливи, грози і пожежонебезпечна спека

На цьому тижні в Україні очікуються грози, урагани і потепління. Про це повідомив директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда на брифінгу 29 липня.
Микола Кульбіда зазначив, що 30-31 липня і 1 серпня очікується проходження по території України досить активного атмосферного фронту. "Це зумовить сильні зливові дощі, спочатку в західних областях України, потім в ніч з 31-го на 1-ше зона опадів переміститься на територію Житомирської, Вінницької та Одеської областей, і саме в цих областях будуть сильні зливи з грозами, місцями випадання граду і шквалистий вітер до 17-22 м/с", - сказав головний синоптик.

В інших регіонах, за словами Кульбіди, буде сухо і жарко. Загалом на території України температура повітря буде досить високою, за винятком західних областей, де 1 серпня зниження температури до 20-25 градусів. На решті території України повітря прогріється до 27-32 градусів вище нуля, на півдні України до 35 градусів. Кульбіда підкреслив, що в наступні дні деякого зниження температури можна очікувати в північних областях, на три-п'ять градусів.

Погода у Рівному: циклон відступає, що далі?

З початку наступного тижня очікується підвищення максимальної температури повітря на шість-вісім градусів вище норми. Він зазначив, що норма для даного періоду в середньому становить 25-27 градусів.

Кульбіда також зазначив, що у зв'язку з потеплінням на території практично всіх південних, східних і центральних областях України, а також у деяких районах Рівненської області, слід очікувати підвищення рівня пожежної небезпеки до 4-5 класу.

За матеріалами: ЛIГАБiзнесIнформ





На правах реклами