Ми у Facebook
14.08.2013, 13:51

Корилкевич звільнився. Його заява - у Президента

Голова Дубенської райдержадміністрації Данило Корилкевич справді написав заяву про звільнення з займаної посади. Це підтвердив 14 серпня голова Рівненської облдержадміністрації Василь Берташ. Водночас офіційно Данило Корилкевич іще не звільнений.
За словами очільника Рівненщини, Данило Корилкевич написав заяву про звільнення за власним бажанням.

Коли Василь Берташ запитав його про причини такого кроку, Корилкевич начебто відповів, що зробив для району все, що міг.

Нині заява голови Дубенської райдержадміністрації передана у встановленому порядку на розгляд Президента України, адже саме він приймає рішення про призначення та звільнння голів райдержадміністрацій. До того часу теоретично Данило Корилкевич може відкликати свою заяву.



Нагадаємо, що офіційно (принаймні, за твердженням працівників Дубенської райдержадміністрації, з якими спілкувались кореспонденти OGO.ua) Данило Корилкевич зараз перебуває у відпустці. Обов'язки голови Дубенської райдержадміністрації зараз виконує перший заступник голови РДА Микола Гузь. За деякими даними, його кандидатура є серед потенційних наступників Корилкевича на посаді.

Корилкевич звільнився і виїхав з України?

63-річний Данило Корилкевич серед голів райдержадміністрацій Рівненщини є справжнім "важковаговиком" - на момент свого призначення у 2011 році він займав 99 місце у списку найбагатших людей України за версією журналу "Фокус".



Агрохолдинг “Дакор”, який очолював Данило Корилкевич, називали одним із найбільших орендарів сільськогосподарських угідь в Україні. Пізніше цей бізнес Корилкевич продав структурам бізнесмена Олега Бахматюка. Водночас відомо, що сім'я Корилкевича має бізнес-інтереси, зокрема, в сфері промисловості будівельних матеріалів.

У 1998-2002 роках Данило Корилкевич, відомий до того на Рівненщині передусім як багаторічний керівник Дубенського цукрового заводу, очолював Рівненську обласну раду. У 2002 році також балотувався на посаду голови обласної ради, але тодішній голова Рівненської облдержадміністрації Микола Сорока зробив ставку на іншу кандидатуру - екс-представника Президента в Рівненській області, екс-голови облдержадміністрації та облради Романа Василишина. Саме його кандидатуру озвучив у сесійній залі від імені провладної фракції "Злагода", яка мала тоді більшість у облраді, нинішній очільник Рівненщини Василь Берташ. Після тодішньої поразки Данило Корилкевич, як пригадують рівненські журналісти, довго не з'являвся на сесіях облради. Відтоді займався бізнесом. У 2011 повернувся на держслужбу, очоливши Дубенську райдержадміністрацію. Торік спробував стати народним депутатом. Балотувався як позапартійний, напередодні виборів навіть вийшов із складу фракції Партії регіонів в обласній раді. Програв кандидату від "Об'єднаної опозиції" Валентину Королюку. Кажуть, що поразку сприйняв нелегко. І вже невдовзі після виборів начебто обіцяв незабаром взагалі залишити політику.

На Рівненщині голова райдержадміністрації вийшов із фракції Партії регіонів на знак протесту проти "мовного" закону





На правах реклами