Ми у Facebook
14.08.2013, 11:07

Корилкевич звільнився і виїхав з України?

"Указу ще нема, але, кажуть, пан Корилкевич відправив заяву про звільнення поштою, зібрав речі з робочого кабінету і вирушив у напрямку державного кордону України..." Таку новину про голову Дубенської райдержадміністрації поширив у Facebook депутат облради Сергій Штурхецький. Чи правда це?
У приймальні Дубенської райдержадміністрації нам повідомили, що Данило Корилкевич зараз у відпустці і поспілкуватись з ним неможливо. Обов'язки очільника району виконує перший заступник голови райдержадміністрації Микола Гузь. Поговорити з ним не вдалося, бо перебував на нараді.

Інший заступник голови Дубенської райдержадміністрації Юрій Шесталюк прокоментував: "Данило Михайлович з понеділка у відпустці. Інформацією про звільнення він зі мною не ділився".

Інформовані джерела в оточенні Данила Корилкевича на умовах анонімності повідомили, що заява про звільнення - це правда. Але "втеча за кордон", про яку написали окремі інтернет-видання, - перебільшення. "Для людини такого рівня перетнути державний кордон - це звичне явище", - пояснило джерело. Інший співрозмовник, який має контакт із Данилом Корилкевичем, повідомив, що під час останньої телефонної розмови він дійсно перебував за кордоном.

Данило Корилкевич за столом у своєму робочому кабінеті
Данило Корилкевич за столом у своєму робочому кабінеті


Данилу Корилкевичу 63 роки. У 1998-2002 роках очолював Рівненську обласну раду. Був призначений головою Дубенської райдержадміністрації 4 квітня 2011 року. На той час займав 99 місце у списку найбагатших людей України за версією журналу "Фокус". Агрохолдинг “Дакор”, який очолював Корилкевич, називали одним із найбільших орендарів сільськогосподарських угідь в Україні. Пізніше цей бізнес Корилкевич продав структурам бізнесмена Олега Бахматюка.

Данило Корилкевич у проекті "ТОП-20: найвпливовіші люди Рівненщини"


На виборах до Верховної Ради 2012 року Данило Корилкевич балотувався по Дубенському виборчому округу як позапартійний кандидат. Програв висуванцю "Об'єднаної опозиції" Валентину Королюку. Люди, які знають Корилкевича особисто, кажуть, що поразку він сприйняв нелегко. Проте, після виборів начебто двічі розглядалась можливість його призначення на губернаторські посади - на Рівненщині (на початку року) та на Тернопільщині (після цьогорічних сутичок 9 травня у Тернополі). З інших джерел відомо, що ще взимку Данило Корилкевич у вузькому колі обіцяв: за кілька місяців, мовляв, ви не почуєте про мене як про політика. З цього погляду, нинішню інформацію про звільнення називають правдоподібною.

Відомо, що члени сім'ї Данила Корилкевича причетні до бізнесу у сфері будівельних матеріалів. 40-річний син Корилкевича Михайло упродовж останніх років очолював мале приватне підприємство "Монстера" та був відомий як президент Української асоціації вапняної промисловості.



Корилкевич отримав нову посаду

У червні нинішнього року Михайло Корилкевич був призначений заступником голови Здолбунівської райдержадміністрації. За версією ряду експертів - "з прицілом" на те, щоб згодом замінити батька на посаді керівника Дубенщини. Проте, за іншими даними, саме зараз про це не йдеться - замінити Данила Корилкевича на посаді начебто має нинішній перший заступник і в.о. голови райдержадміністрації Микола Гузь.

Нині ми очікуємо на офіційний коментар щодо звільнення Данила Корилкевича від керівництва Рівненської облдержадміністрації. Отож, слідкуйте за оновленнями на порталі OGO.ua.





На правах реклами