Ми у Facebook
24.09.2013, 10:07

Рівненське “Пиво з абрикосів” отримало премію Світочів

В селі Дермань, що на Здолбунівщині, відбулося традиційне літературно-мистецьке свято "Дерманський світильник".
Письменники з Києва (Василь Довжик), Житомирщини (Михайло Пасічник), Хмельниччини (Анатолій Ненцінський), Тернопільщини (Сергій Синюк), рівненські літератори, просвітяни та освітяни поклали квіти до пам’ятників Уласу Самчуку в Рівному та Здолбунові, до меморіальних дошок Борисові Тену та Уласові Самчуку в Дермані. Учасники "Дерманського світильника" ознайомилися з виставкою книг із серії "Бібліотечка Літературного музею Уласа Самчука в Рівному", яку презентувала завідувач музею Інна Нагорна.

Здолбунівчанин заразив вірусом читання всю країну [+Аудіо]

Під час свята було вручено премію імені Світочів. Цього року її отримав письменник, 38-річний Олександр Євтушок із села Зоря за твір "Пиво з абрикосів". Повість розповідає про "неосягненність почуттів, стосунків між людьми, логіку абсурдних випадкових діалогів, і невисловлених, лише відчутих на скраєчку мозку думок… Є в ньому і живі теплі персонажі, навіть Луцьк і Рівне присутні в тексті…"



Олександр Євтушок презентує ту прозу, в якій фабула "обернена на себе саму". Автор роману "Трироги" та повісті "Пиво з абрикосів" не бавиться у "віртуальні світи", бо дійсність для його небайдужого ока розкриває сюжети більш ймовірні, реалістичні.

"Пиво з абрикосів" Олександра Євтушка визнано кращою книгою Рівненщини-2012 у номінації "Краще видання для юнацтва та молоді". А проект створення аудіокниги "Пиво з абрикосів" виборов ґрант голови Рівненської облдержадміністрації.





На правах реклами