Ми у Facebook
01.11.2013, 17:40

Депутат Рівненської облради Петро Дубас "притягнув" журналістів до суду [+Фото]

Стаття сайту "Наші гроші", де викриваються корупційні схеми фірм, пов'язаних з депутатом облради Петром Дубасом, стала приводом для судового позову депутата проти головного редактора цього сайту. На захист колеги стали журналісти, громадські активісти Рівного й організували протест під стінами суду.
Там, де є корупція, мови про честь і гідність і бути не може. Саме з таким твердженням прийшли під стіни Рівненського міського суду рівненські журналісти й громадські активісти.

Вони вирішили підтримати колегу, головного редактора інтернет-сайту "Наші гроші" Олексу Шалайського, на якого до суду подав керівник ПАТ "Рівнегаз" і депутат Рівненської облради Петро Дубас.

Керівник "Рівнегазу" заперечує, що його дружина отримала 16 мільйонів на лікарню



Депутат вирішив через суд домогтися "захисту честі і гідності", спростування інформації на сайті та отримання матеріальної компенсації у розмірі 20 тисяч гривень.



"Зачепила" Петра Дубаса публікація "Не-Дубасівські" фірми розпиляли 9 мільйонів на школу, вдвічі дешевшого бютівця викинули за довідку"на інтернет-сайті "Наші Гроші", де є згадка про фірму "Опорядрембуд", засновником якої є дружина пана Дубаса Тамара.



Такі вимоги, за словами адвоката головного редактора сайту "Наші гроші" Олекси Шалайського Тетяни Голубокої, є безпідставними, а викладена інформація - правдивою.

Дружина Дубаса отримала ще 13 мільйонів на перинатальний, котрий мала здати ще в жовтні



Ситуація з позовом проти журналіста обурила рівненських журналістів та громадських активістів, які організували акцію протесту "Не віддамо гідність Дубасу" і прийшли під стіни Рівненського міського суду перед початком судового засідання.

Згодом більшість протестувальників були присутніми й на самому судовому засіданні.



Сам Петро Дубас на засідання суду не прийшов, приславши замість себе адвоката Ларису Титарчук, а від фірми "Опорядрембуд" взагалі ніхто не з'явився.

У ході засідання суд, на прохання адвоката Олекси Шалайського Тетяни Голубокої, долучив до справи публікацію "Дубас і компанії", де окреслені зв`язки сім`ї Дубасів з фірмами, що досить часто виграють тендери на будівництва в Рівненській області.



По завершенні засідання журналісти звернулися до представниці Петра Дубаса Лариси Титарчук з проханням прокоментувати позицію позивача, проте вона від коментарів навідріз відмовилась.

Чергове засідання суду у справі Петра Дубаса проти головного редактора сайту "Наші гроші" Олекси Шалайського відбудеться у понеділок, 18 листопада.





На правах реклами