Ми у Facebook
14.11.2013, 19:36

На українсько-білоруському кордоні відкрили перший прикордонний знак

13 листопада на українсько-білоруському державному кордоні у пункті пропуску «Сеньківка» Городнянського району Чернігівської області відкрили перший прикордонний знак.
Встановлення знаку та початок демаркаційних робіт на державному кордоні стали результатом безпосередніх домовленостей Президентів України та Республіки Білорусь, зазначає Урядовий портал. Завершення договірно-правового оформлення державного кордону України створить умови для подальшого прогресу у діалозі Україна-ЄС про лібералізацію візового режиму, а також більш ефективної міжрегіональної та прикордонної взаємодії з країнами-сусідами.

Загальна протяжність українсько-білоруського кордону становить 1100 кілометрів, з яких близько двохсот кілометрів – це кордон між Чернігівською та Гомельською областями. Щоб повністю завершити демаркаційний процес між Україною і Білорусією знадобиться близько тисячі прикордонних знаків і сім-вісім років кропіткої роботи, зазначив міністр закордонних справ Республіки Білорусь Володимир Макей.

"Міжнародне правове оформлення кордонів – це важливий елемент становлення будь-якої держави. Нам випала унікальна історична можливість – визначити і позначити детальні межі українських і білоруських земель. Ми повинні виконати масштабний об’єм роботи,оскільки процес демаркації буде проводитися на складній болотній місцевості", зауважив керівник зовнішньополітисного відомства сусідньої держави.

Демаркацію кордону України та Білорусі почали обговорювати у Мінську 23 вересня

Рівненщини також безпосередньо торкнеться процес демаркації українсько-білоруського кордону. Адже наша область межує на півночі з двома областями Білорусі - Брестською та Гомельською. Протяжність державного кордону з Білоруссю становить 234 км. На кордоні розташовані 3 міжнародні пункти пропуску в населених пунктах: Городищі та Удрицьку Дубровицького, Прикладниках Зарічненського районів. Загальна ж протяжність кордону України та Білорусі, який обслуговує Північне регіональне управління Державної прикордонної служби України, становить 1061,1 км.

Від Рівненщини учсасть у роботі Спільної українсько-білоруської демаркаційної комісії бере перший заступник голови Рівненської облдержадміністрації Анатолій Юхименко.

Демаркація кордонів (від лат. demarcatio — розмежування) — це проведення лінії державного кордону на місцевості з позначенням його спеціальними прикордонними знаками згідно з договорами про делімітацію кордонів і доданими до них картами та описами. Демаркація здійснюється спільними комісіями, створюваними на паритетних засадах.

Фото 1tv.com.ua





На правах реклами