Ми у Facebook
21.09.2013, 11:50

Демаркацію кордону України та Білорусі почнуть обговорювати у Мінську 23 вересня

23 вересня перший заступник голови Рівненської облдержадміністрації Анатолій Юхименко візьме участь у першому засіданні Спільної українсько-білоруської демаркаційної комісії, яке відбудеться в Мінську.
Демаркація кордонів (від лат. demarcatio — розмежування) — це проведення лінії державного кордону на місцевості з позначенням його спеціальними прикордонними знаками згідно з договорами про делімітацію кордонів і доданими до них картами та описами. Демаркація здійснюється спільними комісіями, створюваними на паритетних засадах.

Українсько-білоруський кордон буде оформлятися традиційно - прикордонними знаками із державною символікою обох країн. Місце встановлення першого стовпчика якраз і буде визначено під час засідання комісії в понеділок. Хоча попередньо, як раніше повідомляв "Укрінформ", висловлювались думки про те, що відлік українсько-білоруський кордон почне із Сеньківки Городнянського району Чернігівської області, де сходяться межі трьох слов’янських держав і вже стоїть перший українсько-російський прикордонний знак.

Із 1 липня для збору грибів та ягід відкриють кордон з Білоруссю

Засідання комісії, що відбудеться в понеділок за участю одного з керівників Рівненщини, і початок роботи з демаркації українсько-білоруського кордону стане логічним наслідком набрання чинності Договору між Україною та Республікою Білорусь про державний кордон, який підписали ще в 1997 році, а ратифікували лише цьогоріч.

Рівненщина межує на півночі з двома областями Білорусі - Брестською та Гомельською. Протяжність державного кордону з Білоруссю становить 234 км. На кордоні розташовані 3 міжнародні пункти пропуску в населених пунктах: Городищі та Удрицьку Дубровицького, Прикладниках Зарічненського районів. Загальна ж протяжність кордону України та Білорусі, який обслуговує Північне регіональне управління Державної прикордонної служби України, становить 1061,1 км.

Ілюстративне фото з веб-сайту Державної прикордонної служби України





На правах реклами