Оригінальна страва до святкового столу від рівнянки Тетяни Данилової
Необхідні інгредієнти:
Білі сухі гриби: 0,5 л
Борошно – 2 склянки
Цибуля – 3 шт.
Варений буряк – 1 шт.
Буряковий квас – 0,5 л
Лавровий лист – 2 шт.
Олія – 3-4 ст. ложки
Сіль, перець за смаком
Картопля, запечена з часником, лимонною цедрою і сиром
Спосіб приготування:
Гриби з вечора замочити, а наступного дня зварити у трьох літрах води. Вибрати гриби з відвару і змолоти на м’ясорубці. Посолити і поперчити за смаком.
До грибного відвару додати тертий буряк, почищену цілу цибулину, сіль, перець і буряковий квас. Прокип’ятити все кілька хвилин. Решту цибулі почистити, дрібно нарізати й підсмажити на олії до золотистого кольору. 1-2 столових ложки цибулі додати до грибного відвару, а решту – до мелених грибів. Борошно трішки підсолити і замісити водою тісто як на вареники. Тоненько розкачати й розрізати на квадратики розміром 3 см х 3 см. На кожний квадратик викласти по 1 ч. ложці грибної начинки, з’єднати сторони квадрата так, щоб вийшов трикутник, а тоді зліпити докупи два кінці трикутника – вийдуть “вушка”. Варити їх в окропі ще хвилину-дві після того, як спливуть. Подавати до столу гарячими в борщі.
Святковий рецепт від Алли Матчук
Буряковий квас треба приготувати заздалегідь. Для цього буряк треба почистити, порізати кружальцями і залити холодною водою. Зверху покласти скоринку сухого чорного хліба. Залишити квас у теплому місці – через три-чотири дні він буде готовий.

Княжна Гальшка Острозька і Василь Червоній: 20 видатних рівнян

Історія завжди мала особливе значення і потужний вплив на життя українського народу. Саме тому так важливо пам'ятати тих, то цю історію творив. І залишив у ній свій вагомий слід.
переглядів: 216
Вступ-2025 на Рівненщині: державне замовлення, регіональні пріоритети та чому варто обирати свідомо

Із 1 липня в Україні офіційно стартувала вступна кампанія до закладів професійної, фахової передвищої та вищої освіти. Про актуальні правила, важливі акценти та виклики освітнього вибору розповів директор департаменту освіти і науки Рівненської ОДА Петро Коржевський.
переглядів: 371
Як нині перетнути кордон із Румунією, Польщею та що варто знати перед поїздкою

Попри літній пік поїздок і відпусток, перетин кордону з Румунією виявився напрочуд спокійним. Наша кореспондентка, яка нещодавно повернулася з поїздки, розповідає: шлях через пункт пропуску зайняв близько трьох годин — у нинішніх реаліях це майже рекорд.
переглядів: 406
На Рівненщині судитимуть чоловіка за умисне вбивство

54-річного мешканця Вараського району судитимуть за підозрою в умисному вбивстві. Обвинувальний акт у цій справі вже скеровано до суду Зарічненським відділом Вараської окружної прокуратури.
переглядів: 273
Безвісти зниклого 66-річного рівнянина знайшли мертвим у покинутому колодязі

66-річного Віктора Шкоропада, якого кілька днів розшукували поліцейські та родина, на жаль, виявили мертвим. Тіло чоловіка знайшли 8 липня у покинутому колодязі поблизу села Ясининичі Рівненського району.
переглядів: 600